Política

JORDI SEBASTIÀ

ALCALDE DE BURJASSOT

“Burjassot enceta una nova etapa basada en el diàleg”

Diu no trobar-se sorprés per la solució donada a l'alcaldia del seu poble, però assegura sentir-se molt satisfet per la confiança dipositada i pel repte que suposa encetar noves maneres en la forma de governar la vila

Les negociacions polítiques per fer governable la localitat de Burjassot, van arribar fins instants abans de la sessió d'investidura i, al remat, el nacionalista Jordi Sebastià ha resultat ser l'alcalde de la vila per a tres anys. Assegura que tant el PSOE com Esquerra Unida, han fet un acte de gran generositat.

—No li produeix vertigen?

—Si he de ser sincer, sí que hem produeix una miqueta, no tant pel que suposa arribar a un pacte de mínims, com pel que significa que a partir d'ara comença una nova etapa, en la qual s'ha de fer molt d'esforç per arribar a pactes i per a dialogar-ho tot per tal d'arribar a un gran consens, cosa que fins ara, per desgràcia, no se solia fer.

—Preparat per a aquesta responsabilitat?

—Sí, sí, sí...Burjassot té una radiografia ben senzilla i el que cal ara és aconseguir fer reviscolar la ciutat, que es troba especialment colpejada per la situació d'atur existent al conjunt del País Valencià i de l'Estat. L'Ajuntament disposa de bons tècnics i el que s'ha de fer ara és modificar les polítiques municipals per poder ajudar als nostres conciutadans i conciutadanes que es troben en situació delicada.

—A més de l'equip de l'Ajuntament disposa d'infraestructura darrere seu?

—Si alguna cosa s'ha de dir després d'aquestes primeres 48 hores, és que em trobe molt recolzat per l'equip que hi ha darrere. El Bloc de Burjassot porta molts anys treballant, té una cohesió important i s'ha de dir que configurem una pinya fantàstica. De fet he de dir, que jo em veig més com una figura de transició que no com l'alcalde per als propers lustres.

—No és molt arriscat governar una localitat de 40.000 habitants amb només 1.726 vots?

—No és que serà arriscat, estic persuadit que serà més cansat, perquè l'equip de govern el compartim amb el PSOE i amb EUPV i haurem de renunciar tots tres a la idea partidària per a treballar en clau de govern municipal. Ara bé, una cosa vull que vaja per davant, els regidors del PSOE i els d'EUPV també són, a partir d'ara, els regidors de l'equip de treball que he de presidir.

—A 48 hores d'alcalde ja sap per on ha de començar a caminar?

—No, encara no. Ara mateix m'estic aclarint amb l'estructura interna i amb les dependències de l'Ajuntament. Ara per ara, no pare de signar decrets estranyíssims, però també vull dir que les idees per on s'han de prioritzar les polítiques i les primeres coses que s'han de posar en marxa, les tenim molt clares, si es té en compte que s'ha de treballar amb pressupostos prorrogats. No obstant això, sabem el què volem i coneixem les passeres que s'han de pegar per a poder-ho aconseguir.

—Temps una hipotètica moció de censura?

—Mira, això no ho havia pensat però...trobe que no s'han de donar les circumstàncies al llarg de la legislatura perquè es produïsca. Pense que tots som conscients de la força que tenim.

—Ara que és alcalde, aspira a ocupar la secretaria general del seu partit?

—No, no, de cap manera, no. El nostre secretari general és fantàstic i ha demostrat que s'ha fet molt bé. Jo ja vaig estar en l'executiva del meu partit en una etapa molt interessant i a partir d'eixe moment, ja em vaig dedicar a la política local. No sé per on pegaré políticament, però ara per ara, concentre tots els esforços en la política local.

—Com és que no assumeix vosté la representació en la Diputació de València?

—Doncs, molt fàcil, perquè el que volem és accentuar aquesta política local que t'he comentat, però s'ha de dir que a la Diputació s'ha de desplegar el que significa Compromís i hi ha molta feina a fer. Emili Altur, ho farà magníficament bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.