Política

Emotiu homenatge a Jordi Solé i Tura al Parlament de Catalunya

La seva neboda, la diputada del PSC Montserrat Tura, ha estat la responsable de la intervenció que ha elogiat la seva figura personal i política

L'acte recorda que l'exministre va ser clau en la construcció de l'Estat de dret actual des de les posicions “més progressistes”

El Parlament ha guardat aquest dijous un minut de silenci en homenatge a un dels pares de la Constitució i exministre socialista Jordi Solé Tura, mort el 4 de desembre del 2009 als 79 anys, després que se li diagnostiqués alzheimer.

La seva neboda, la diputada del PSC i secretària segona de la Mesa del Parlament, Montserrat Tura, ha estat la responsable de la intervenció que ha elogiat la figura personal i política de Solé Tura, que ha acabat amb un sentit aplaudiment unànime de tots els diputats que ha provocat l'emoció dels seus familiars, en especial de la seva dona i fill.

Solé Tura (Mollet del Vallès, 1930), un dels pares de la Constitució, va ser militant del PSUC i després del PSC, diputat al Parlament durant la tercera legislatura i ministre espanyol de Cultura entre 1991 i 1993.

En la seva intervenció, Tura ha justificat que l'acte d'homenatge se suspengués dimecres per una lumbàlgia de la seva dona i no pels actes que van protagonitzar els “indignats” aquest dimecres.

“Solé Tura no ens ho hagués permès. Quan s'acaben les paraules, calen més paraules”, ha remarcat la dirigent socialista, destacant que la paraula ha de sobreposar-se als actes de violència i als insults.

Després de recordar que el seu oncle va ser clau en la construcció de l'Estat social i de dret actual, ha destacat que ho va fer des de les posicions “més progressistes i allunyades del vell aparell de l'Estat que va sortir d'una dictadura”.

“Imaginin la redacció de la Constitució sense ell”, ha subratllat Tura, qui també ha alabat el seu comportament humà, destacant que les mostres de suport van quedar reflectides en múltiples articles i opinions de moltes persones que se sentien representats per la seva figura.

Precisament, Tura ha volgut repassar la trajectòria del seu oncle a través dels principals dibuixants de vinyetes.

I és que, segons la diputada del PSC, Solé Tura va ser “un representant del poble que no va deixar mai de ser del poble” i que va morir a causa d'una malaltia que toca el nucli central de la personalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.