Política

El govern anuncia el pagament de 65 milions d'euros que el tripartit devia als ajuntaments

El pagament inclou el Pla únic d'obres i serveis 2008-2012 per un import de 54,9 milions

L'oposició carrega contra la reducció de l'11% del Fons de cooperació Local

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha anunciat el pagament de tot el que el tripartit devia als ajuntaments des del Departament de Governació, uns 65 milions d'euros.

“El més important és posar-nos al dia en el pagament d'obres, perquè estem parlant de moltes pimes i autònoms que no han cobrat per obres realitzades”, ha explicat.

En comissió parlamentària per defensar el seu pressupost, ha acusat el tripartit d'haver “posat en risc” el PUOSC ( Pla únic d'obres i serveis) 2008-2012, perquè van quedar pendents despeses per import de 54,9 milions, però també ha citat altres pagaments que no es van efectuar com ajudes per danys catastròfics, per vehicles de serveis municipals i altres ajuts extraordinaris.

Les esmenes a la totalitat presentades per PSC, ERC, ICV-EUiA i C's han caigut gràcies als vots en contra de CiU i a l'abstenció del PP.

Aquests deutes es pagaran al llarg de l'any i es prioritzaran els ajuntaments on el percentatge sobre el seu pressupost sigui superior.

PSC, ERC i ICV-EUiA han criticat la retallada del Fons de cooperació Local i del PUOSC, el primer en un 11% i el segon en un 49%.

La socialista Laia Bonet ha remarcat que és un percentatge en el cas del PUOSC molt superior a la mitjana de la reducció del pressupost, i ha recordat que amb l'anterior govern es va fins i tot triplicar.

L'ecosocialista Jaume Bosch ha carregat contra un pressupost “insolidari” amb els municipis, que “escanya” el Memorial Democràtic i que menysté les exigències sindicals en temes de funció pública.

En la mateixa línia, el diputat d'ERC Marc Sanglas, ha lamentat la disminució del Fons de cooperació Local, quan es va acordar en seu parlamentària que es mantindria.

Ha recordat que CiU criticava l'anterior executiu per només incrementar un 3% les ajudes als consells comarcals.

Des de C's, Albert Rivera ha tornat a demanar reformes per aprimar l'administració i reduir-ne nivells, i ha assegurat que si no es fa això, el govern no té cap legitimitat per fer altra tipus de retallades.

“Si no es fa això costa molt que la primera mesura sigui tancar plantes d'hospitals o treure una hora a l'educació pública”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

barcelona
estat francès

Millora la circulació de trens l’endemà del sabotatge ferroviari

barcelona
política

Entre la presó provisional del Suprem i l’acceleració al TC

madrid
Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

barcelona
política

El PSC de la demarcació tanca el curs amb una trobada municipalista

palamós
Política

Puigdemont aclareix el seu retorn en un acte de Junts a Catalunya Nord

barcelona
guerra a gaza

Reunió de mediació a Roma per a un alto el foc a la Franja

barcelona
Política

Més de 1.500 socis financen el nou local als baixos de la seu d’Òmnium

barcelona
estats units

Trump demana el vot de cristians i portadors d’armes per tornar a la Casa Blanca

barcelona