Política

SERAFÍ SIMEÓN

ALCALDE DE SILLA

“Passem ara mateix per un moment fumut a l'Ajuntament”

L'alcalde va encertar fins i tot el nombre de regidors que en trauria quan era un aspirant

Com a apassionat pels bous que és, Serafí Simeón lidiarà amb aquest embolat que és l'Ajuntament de Silla i haurà rematar una “bona feina“ tot i no disposar de la majoria absoluta. D'això n'estan segurs els seus coreligionaris.

S'olorava que a Silla hi hauria canvi polític?

Sempre ho he sabut, degut a la situació amb la que es trobava l'anterior corporació presidida per Baixauli i a la proposta que feia el PP. Jo tenia la sensació que a Silla s'anava a votar més en clau local i així ha sigut. S'ha votat a les persones.

Troba que serà difícil la legislatura?

Sincerament, pense que no, perquè sóc una persona a qui li agrada parlar les coses, no tinc res a amagar i conec els corredors de l'Ajuntament. Sóc conscient que no es podran fer grans projectes i que hi haurà poca iniciativa a desenvolupar, perquè la situació dels comptes municipals està bastant pitjor del que esperàvem. El meu objectiu és, en primer lloc, posar ordre a l'Ajuntament en el tema dels comptes, que el poble estiga net, que els parcs i jardins estiguen decents i i que es pose fi a les coses que s'han quedat empantanades, que en són moltes.

Se sent obligat el nou alcalde a plantejar una legislatura de diàleg?

Encara que haguérem obtingut la majoria absoluta, ja ho tenia pensat plantejar aquesta legislatura d'igual manera. Vull dir, amb molt de diàleg i posant les coses sobre la taula, perquè pense que per damunt de les diferències polítiques, s'ha d'intentar un clima d'entesa, que durant els darrers anys no ha sigut possible.

Qui hi ha darrere de Serafí Simeón?

En primer lloc la meua família, els meus amics i el partit que m'ha presentat a l'alcaldia. Sóc una persona molt senzilla i la gent espera molt de mi i com que saben del meu bon fer, li posaré molt bona voluntat.

El salt de funcionari a alcalde li ha suposat un gran canvi?

En primer lloc he de dir que el fet de ser fins ara funcionari municipal, m'ha ajudat molt. M'ha ajudat fins el punt de conèixer la resta de companys i companyes i les passeres que s'han de pegar per a poder fer arribar els temes a aquest, o a aquell altre punt de l'administració local.

Silla es mereix aquesta solució?

Sense lloc a dubtes, pense que sí. Independentment de les sigles, l'equip que hem aconseguit formar, està molt preparat per poder traure del pou la situació en què viu l'Ajuntament. Ens volem implicar molt amb el projecte i anem a procurar eixir d'aquest atzucac en que ens han clavat. Segurament prendrem mesures impopulars en un primer moment, però al remat, veurem la llum i anirem fent coses que podrà veure el poble.

És això el que més li preocupa, la situació de l'Ajuntament?

No sols de l'Ajuntament. La situació dels veïns és el que més em lleva la son. Ara és quan estic començant a adonar-me de la realitat i veig la Silla real, la que no te té treball, la que ha de passar amb quatre quinzets. Durant els primers dies de responsabilitat com a regidor en cap, no he parat de fer reunions amb col·lectius d'empresaris del poble, per veure què és el que podem fer en aquest sentit. Dissortadament, hi ha autònoms i empresaris de xicotetes i mitjanes empreses de Silla, que també ho estan passant francament mal, perquè la crisi arriba a totes parts i presenten impagats de fa temps que haurem de mirar com resoldre-ho.

Tem alguna moció de censura a curt o llarg termini?

Jo pense que no. La primera sensació haguda després de la presa de possessió, trobe que no hi ha perill de dissonàncies, perquè és ara quan, la resta de la corporació, se n'assabenta del que passa a l'Ajuntament i al poble. Ara mateix no tenim ni per a les nòmines dels treballadors i hem hagut de demanar un avançament de tributs a caixa, per poder fer front a aquesta obligació contreta amb els nostre propis treballadors. En resum, no trobe que d'ací a poc haja de viure cap moció de censura per part de la resta de grups polítics que configuren la corporació.

Què com està el pati realment?

Doncs t'ho diré clar i ras. L'Ajuntament de Silla adeuta més de 4 milions d'euros entre factures impagades i aquelles altres que estaven fora de consignació pressupostària. Amb aquest marro, l'inici de legislatura es fa molt difícil. A aquesta xifra, encara se li ha de sumar les sentències que estan penjant i que podrien resultar desfavorables a l'Ajuntament i que tenen un floc econòmic de certa entitat.

Com s'ha d'eixir d'aquest embolic?

Molt senzill; fent un autèntic reajust de les dimensions de l'Ajuntament. Ara ens estem plantejant com abordar el primer any i mig o dos anys i mirar d'apagar tots els incendis que s'hi puguen produir. Més avant, ja ens plantejarem altres qüestions de més calat. El que estem fent ara, no és mes que abordar els problemes més greus i els més pròxims.

Li sorprèn que li diguen senyor alcalde pel carrer?

La veritat és que sí. Encara no m'he fet al càrrec, però he de dir que sí que sóc conscient de la responsabilitat que he contret amb el meu poble. Els meus amics em diuen que m'ho agarre amb calma i que no ho vulga resoldre tot d'una tacada. Així ho faré i després de l'1 vindrà el 2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.