Política

VILADECAVALLS

Ara-Reagrupament abandona el govern per tenir llibertat de vot

MOTIU Josep Sort afirma que des de l'oposició podrà ser “més conseqüent” amb les seves idees i dir que no quan calgui al nou quadripartit

Recalca que l'alcaldia de Carles Rodríguez no està en perill i deixarà treballar l'executiu

Ara Viladecavalls-Reagrupament ha abandonat el govern pentapartit del municipi, que ara passa a estar compost en minoria per ICV-EUiA, Unió Municipal de Catalunya (UMdC), el PSC i ERC. La decisió la va prendre divendres passat, poques hores després que el ple de Viladecavalls aprovés un cartipàs on Josep Sort, únic regidor dels independentistes, havia estat designat 4t tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Planificació Urbanística i Territori. “Tenim les idees molt clares i no estàvem d'acord amb la manera com estaven començant a fer-se les coses, tant des del punt de vista organitzatiu com de política econòmica”, destaca Sort, que reconeix que l'aventura fallida de la formació dins de l'executiu és producte de la precipitació: “El pacte pentapartit es va consumar el dia abans de la investidura de l'alcalde i no va quedar temps per parlar. Ara és quan han sortit les discrepàncies i, si les converses haguessin estat llavors, jo ja no hauria ni entrat al govern”.

Segons Josep Sort, un dels motius principals pels quals Ara-Reagrupament ha deixat el govern és perquè no hauria pogut disposar de llibertat de vot: “Des de l'oposició podrem ser més conseqüents amb les nostres idees i podrem votar que no en les qüestions que creiem convenients”. L'alcalde de Viladecavalls, l'ecosocialista Carles Rodríguez, té clar que no podia cedir en aquest aspecte: “Creiem que un govern ha de poder defensar totes les seves accions en bloc i això no es podia produir amb la votació diferenciada que ells volien”. Tot i això, el primer edil confia a poder continuar arribant a acords puntuals no només amb Sort, sinó també amb la resta de forces de l'oposició, CiU, la Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA) i el PP: “Les propostes que portarem al ple són molt de sentit comú perquè el nostre objectiu principal serà remuntar i endreçar la situació del municipi”.

Oposició constructiva

Tant Sort com Rodríguez volen deixar clar que en cap cas la ruptura és traumàtica i que es manté la “bona relació” entre els seus partits. “La nostra oposició serà constructiva i per descomptat que deixarem treballar el nou govern”, va dir el líder d'Ara-Reagrupament, tot descartant qualsevol hipòtesi de moció de censura a curt i mitjà termini. De la seva banda, l'alcalde està convençut que “la il·lusió i les ganes” compensaran el fet d'haver de governar amb 6 regidors, en lloc dels 7 que garantien la majoria absoluta, i considera “respectable” la decisió dels independentistes. “L'Ajuntament ha de seguir funcionant perquè ja hem perdut massa temps”, sentencia l'ecosocialista.

Les atribucions de Sort passen a Teresa Pascual

La marxa d'Ara Viladecavalls-Reagrupament de l'equip de govern ha obligat l'alcalde, Carles Rodríguez, a modificar el cartipàs municipal que es va aprovar en el ple de dijous. El canvi, però, consensuat amb la resta de forces que formen part de l'executiu (UMdC, PSC i ERC), és molt senzill, i consisteix que l'altra regidora ecosocialista, Teresa Pascual, assumeixi les competències reservades a Josep Sort: la 4a tinència d'alcaldia, la direcció de l'àrea de Planificació Urbanística i Territori, i Medi Ambient i Sostenibilitat. Es dóna la circumstància que Pascual, que continuarà responsabilitzant-se de la regidoria de Dona, ja portava Mobilitat i Obres i Serveis i Espai Públic, àmbits circumscrits en l'àrea que encapçalarà. L'organigrama modificat es portarà a aprovació durant el pròxim ple municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Kíiv incendia un dipòsit de gasolina a la regió russa de Rostov

barcelona
política

La comissió de garanties d’ERC dirimirà si es pot avançar el congrés

barcelona
alemanya

Starmer visita Berlín i París en un nou intent de girar full al ‘Brexit’

barcelona
política

El PP vol fer del Senat un camp de batalla contra el finançament singular

barcelona
Política

Illa manté els actes dissenyats per Aragonès en una Diada que vol ser “per a tothom”

barcelona
guerra a gaza

Almenys nou morts en una operació israeliana a Cisjordània

barcelona
estats units

El fiscal especial refà l’acusació contra Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona

El sobiranisme, al racó de pensar

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Una acció audaç de recorregut incert

Barcelona