Política

LINA MORALES

ALCALDESSA DE CABRILS

“Ens han sorprès moltes decisions d'última hora”

“No l'encarregarem, però farem que la Sindicatura de Comptes revisi l'exercici anterior i així obtindrem el mateix resultat i estalviarem diners”

“No tancar la Fàbrica sabent com estava va ser una negligència molt gran, podria haver-hi hagut una desgràcia”

Segones parts...
Lina Morales va ser alcaldessa vuit mesos, fins que va rebre una moció de censura. Ara espera que la segona oportunitat sigui la bona, perquè diu que ha après dels errors: “Volia canviar moltes coses i fer-ho de pressa, però com que estava en minoria va ser un suïcidi”.
L'acord programàtic serà fàcil perquè les propostes dels tres partits eren molt coincidents

Lina Morales (CiU) va ser la gran guanyadora de les darreres eleccions municipals. Considera que Cabrils va dir prou al mal ambient que regnava al municipi apostant per un canvi de rumb que inclourà el VIC i el PP en el govern.

Com ha estat el retorn a un despatx que ja coneixia?

Molt intens, perquè ens han sorprès moltes decisions que es van prendre a última hora i, a corre-cuita, que són molt qüestionables i s'haurien hagut de comentar amb els altres partits, com ara el fet de fer recepció de la urbanització del Montcabrer.

Quina va ser la primera decisió que va prendre com a alcaldessa?

Malauradament, tancar i apuntalar la Fàbrica per problemes estructurals que posaven en perill les persones que fossin dins del centre cívic. El problema és que ho vaig haver de fer jo quan al govern anterior ja l'havien avisat i va mirar cap a un altre costat. Crec que és una negligència molt gran. Podia haver passat una desgràcia.

Quina és la situació econòmica de l'Ajuntament?

És dels que estan menys endeutats, un 40%, quan el límit crec que és un 75%. El comptable ens diu que estem prou sanejats per fer front a problemes que ens anem trobant, com per exemple arreglar la riera, perquè l'ACA no se'n pot fer càrrec.

Han demanat ja l'auditoria que van dir que farien?

Volíem fer-la, però no ho hem fet perquè ens han aconsellat que no aprovem els comptes del 2010, així la Sindicatura de Comptes intervindrà i obtindrem el mateix resultat d'una manera més econòmica. El que sí que auditarem és la societat municipal Seipro, perquè no hi ha cap altra manera de fer-ho.

Prendran mesures econòmiques per retallar el dèficit?

Ara no es paga cap factura que no estigui signada per un regidor, s'ha acabat la lleugeresa que hi havia fins ara.

Quin acord programàtic té amb el PP i el VIC?

Fins al setembre no ens asseurem per concretar-ho, però no hi haurà cap problema perquè tots tres teníem programes molt similars. Fer un centre operatiu del poble que aplegui el moviment amb una plaça amb botigues i un pàrquing subterrani, controlar la despesa, reorganitzar l'estructura de l'Ajuntament...

De quina manera?

Amb els diners que ens hem estalviat del gerent que hi havia abans podem contractar un sergent, que cal per reorganitzar jeràrquicament la policia, i un peó més per a la brigada. A més, hem fet canvis físics de persones entre serveis perquè creiem que donaran més joc.

Durant la campanya el VIC va denunciar irregularitats del govern anterior. Les han trobat?

Que es puguin demostrar, no. Hi ha sospites que potser hi ha alguna irregularitat en algun contracte, però no es pot demostrar.

Si no hi hagués hagut l'escissió de SOM, fent política ficció, haurien tingut majoria absoluta. Creu que s'ha deixat escapar una gran ocasió?

Crec que la majoria absoluta hauria estat possible, però va arribar un punt que la situació no es podia gestionar de cap altra manera. Ens van posar molts pals a les rodes, no ens deixaven treballar i no s'hi podia fer res. Però no descarto que la situació canviï, perquè de vegades les persones maduren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.