Política

SI aposta per un “pol independentista” que inclogui partits i societat civil

Un miler de persones participen en les xerrades l'“experiència de Bildu, la unitat per la independència”

Solidaritat vol traslladar l'“èxit” de la coalició abertzale a les eleccions catalanes del 2014

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) vol traslladar l'“èxit” de la coalició abertzale Bildu a Catalunya de cara a les eleccions del 2014. Per això, aposta per crear un projecte “pol independentista” que inclogui partits i societat civil.

La coalició basca i la catalana han promogut aquest cap de setmana una sèrie de xerrades per donar a conèixer “l'experiència de Bildu” en l'objectiu de la unitat per la independència. Una experiència que SI considera “molt il·lustrativa”.

En un comunicat difós aquest diumenge, Solidaritat aposta per treballar també en un procés “basat en la convicció de l'objectiu comú, la confiança mútua dels diversos actors i en la participació activa de la societat civil”.

El secretari general de la formació, Uriel Bertran, ha afirmat que “els resultats de les passades eleccions al Parlament no van satisfer completament a ningú” i que, per tant, cal buscar “altres vies” per aconseguir l'“objectiu de la independència de Catalunya”. En conseqüència proposa als partits catalans que facin una “reflexió profunda d'objectius” per avançar en la formació d'un “pol independentista” amb la mirada posada en les properes eleccions catalanes.

Superar personalismes

Per la seva banda, el portaveu de Bildu, Mariano Álava, s'ha mostrat “sorprès i molt satisfet” de les conferències d'aquest cap de setmana i ha destacat l'alta participació en unes dates tan complicades com el final de juliol. Segons SI, un miler de persones han assistit a les xerrades “l'experiència de Bildu, l'unitat per la independència”, que s'han celebrat a Barcelona, Reus, Molins de Rei, Girona, Sabadell i Vic.

El dirigent abertzale ha afirmat que “a Catalunya hi ha formacions que pensen, i altres que expliciten, que el camí és la unitat”. “Si l'experiència de Bildu, humilment, els pot servir de referència, estarem pel que calgui”, ha assegurat. Segons ell, “la clau és tenir la voluntat de superar els personalismes pel bé de la causa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.