Rebutgen el sobresou que el govern de Llavaneres volia atorgar a la policia
L'oposició considera que aquest complement es pagava per fer feines que ja es porten a terme
L'oposició de Llavaneres en bloc torna a apuntar-se una altra victòria contra el govern en minoria de CiU. Tot i que el projecte de microespecialitats de la Policia Local s'havia retirat diverses vegades amb l'objectiu de consensuar la proposta, finalment el govern va forçar en el darrer ple una votació que va perdre. A una sala de plens on no va faltar una bona representació d'agents de la policia, l'oposició va denunciar la política de personal de l'Ajuntament i la de crear, amb mesures com aquesta, «treballadors de primera i treballadors de segona, atorgant diferents drets a uns i a uns altres». Un altre dels arguments que van coincidir a dir és el fet que aquest no era el moment oportú d'apujar el sou a un col·lectiu determinat, amb la crisi econòmica. «És una qüestió de prioritats i ara no toca», va afegir la regidora del PSC, Carme Bastida, que va recordar que aquest nou complement salarial «innecessari» significaria una despesa addicional de 30.000 euros anuals. De la mateixa manera, els cinc grups també van defensar que bona part d'aquestes microespecialitats comporten fer unes feines que ja es porten a terme. «El que no es pot fer és crear unes expectatives a un grup de treballadors sense haver consensuat un projecte com aquest», va apuntar el cap del grup del PP, Víctor Ros.
Menys hores extres
De la seva banda, el govern municipal va recordar que aquest era un dels compromisos que s'havien acordat amb els representants sindicals del consistori. L'alcalde, Bernat Graupera (CiU), va afegir que la posada en marxa de les microespecialitats repercutiria en una reducció de fins al 50% de les hores extra que fa la policia. A més, també va assegurar que aquest sobresou de 200 euros mensuals només s'abonaria als agents en funció del compliment d'una sèrie de requisits. «No es tracta de crear diferències entre el personal municipal sinó millorar la qualitat del servei de la policia local», va puntualitzar Graupera, que també va assenyalar que les tasques previstes en aquestes microespecialitats s'haurien de fer fora de la jornada laboral. «A partir d'ara continuarem igual que abans i utilitzant les hores extra per fer aquestes tasques extraordinàries», va concloure.
Sigui com sigui, segons els grups de l'oposició aquesta mesura, que finalment no ha prosperat, ja ha perjudicat «l'ambient de treball que es respira a l'Ajuntament».
Tretze micro especialitats per millorar el servei
Tot i que la Policia Local de Llavaneres compta amb un certificat de qualitat ISO 9001 –la primera que es va atorgar de Catalunya–, el cos volia millorar els compromisos de la certificació. És per això que va proposar la creació d'una sèrie de departaments de treball que tinguessin una certa autonomia de responsabilitat en la seva gestió. La gestació d'aquestes micro especialitats, que comptava amb el suport del govern local de CiU, pretenia garantir i ampliar els nivells de qualitat del servei, a través de protocols d'actuació i un organigrama propi. En total es proposava la creació de 13 micro especialitats que tenien una triple supervisió. Els àmbits eren: la micro especialitat d'educació viària, de vehicles abandonats, d'atenció al ciutadà, de relacions amb la comunitat, d'infraestructures, de llibres de registre, de comunicació i imatge, de formació continuada, d'especialitat de tir, de gestió de multes i recursos, d'estadístiques dels serveis generats, d'atenció a la gent gran i finalment, el de la unitat de seguretat ciutadana.