Política

ebre

ERC i ICV s'oposen a la petició d'aigua de Castelló

ERC i ICV són les dues úniques formacions polítiques que s'han manifestat públicament en contra de la petició d'aigua de l'Ebre de la Diputació de Castelló. Una petició de 90 hectòmetres cúbics anuals que el Tribunal Suprem considera que no es pot denegar per silenci administratiu, sinó que l'Estat ha de contestar en un sentit o un altre. “Reclamem un doble compromís a la Generalitat: que mantingui la demanda del cabal ambiental i que no utilitze l'Ebre com a moneda de canvi, com va passar l'any 2000”, ha dit el president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell. ICV presentarà una resolució en aquesta línia al Parlament de Catalunya.

Per la seua banda, ERC ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes a la Comissió Europea sobre el pla hidrològic de la conca de l'Ebre i el cabal ambiental del riu. ERC reitera la seua oposició a qualsevol transvasament de l'Ebre i reclama a la resta de partits que es pronuncien. “Volem que el PSOE conteste a la petició d'aigua de la Diputació de Castelló i reclamem a CiU que s'hi opose perquè és una agressió a les Terres de l'Ebre”, ha manifestat el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús. També demanen a la Generalitat que s'hi pronuncie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.