Política

Sant Vicenç dels Horts no pagarà 473.000 euros que l'Estat li va avançar al 2009

L'alcalde del municipi acusa el govern de l'Estat d'haver errat de manera “premeditada” en les previsions d'ingressos

El batlle no descarta recórrer als tribunals

L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts i proper president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat que el govern municipal no té intenció de retornar a l'Estat part de la bestreta de 2009. El govern espanyol reclama a Sant Vicenç més de 473.000 euros, xifra que suposa un 2% del pressupost municipal.

Junqueras ha fet l'anunci en una roda de premsa, acompanyat dels tinents d'alcalde Jordi Soto, de Junts per Sant Vicenç ­la plataforma impulsada per ERC­; Petri García, d'ICV-EUiA, i Cati Mestres, de CiU. Són els tres integrants de la coalició que va desbancar el PSC del govern local. També el regidor del PP, Humberto Palafoll, ha mostrat el seu suport a l'executiu municipal.

El batlle ha retret a l'executiu de l'Estat que s'equivoqués en la previsió d'ingressos del 2009, que va calcular que seria igual a la del 2006. I ha anat més enllà, fins al punt d'afirmar que l'error és fruit d'una “voluntat premeditada de calcular malament”, amb l'objectiu d'evitar reconèixer que el dèficit seria més elevat que el que s'esperava. “A través d'aquest càlcul erroni i poc legítim, el que ha fet és traspassar l'endeutament de l'Estat als ens locals”, ha assegurat.

Segons Junqueras, els ajuntaments van fer despeses en funció d'unes previsions que després no s'han complert.

L'alcalde de Sant Vicenç ha explicat que encara no ha parlat amb altres alcaldes, però confia en no quedar-se sol en la iniciativa perquè hi ha diversos municipis que es troben en aquesta situació. L'alcalde ha citat el cas de Castelldefels, en mans del PP, i ha dit que l'Estat li reclama dos milions. A més, Junqueras s'ha mostrat convençut que des de la plataforma Decidim.cat, que agrupa càrrecs electes locals, hi haurà “algun tipus de posicionament”.

Tot i així, Junqueras ha reconegut que la capacitat de maniobra és “molt limitada”, però ha avisat que pensa recórrer als tribunals. El líder republicà ha advertit de la possibilitat de fer un contenciós administratiu “conjuntament amb molts d'altres municipis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.