Política

Homs: “El govern està sí o sí a favor de la immersió”

La Generalitat presentarà recurs a la interlocutòria del TSJC per raons jurídiques i de país”

El portaveu del govern insisteix que l'actual model lingüístic a les escoles “no es un problema de carrer ni és un problema educatiu”

La Generalitat presentarà un recurs contra la interlocutòria del TSJC que commina el govern a canviar el model educatiu per fer del castellà també llengua vehicular. Així ho ha confirmat aquest dimarts al matí el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, en compareixença posterior a la reunió de govern.

“El govern ha tractat la interlocutòria del TSJC i ens refermem en el què el president va expressar diumenge”, ha informat Homs, que ha afegit que “presentarem el recurs davant aquesta interlocutòria”.

El portaveu ha defensat la decisió perquè “com a govern i institució tenim arguments jurídics suficients”, a més d'afegir que l'actual model educatiu “no es un problema de carrer ni és un problema educatiu”, i ha refermat la posició de la Generalitat sobre aquesta qüestió: “El govern està sí o sí a favor de la immersió lingüística”.

A més, Homs ha volgut desvincular la interlocutòria amb un problema educatiu tot assenyalant que “en relació al castellà estem per sobre de moltes comunitats on no hi ha immersió lingüística en català” raó per la qual defensa que les sentències no responen “a un problema real que hi hagi a l'escola”.

Homa ha volgut agrair “explícitament” el suport de les “forces polítiques que s'han posat al costat del govern i també sindicats i patronals”.

Homs, que ha insistit que “per raons jurídiques i de país presentarem el recurs davant el TSJC”, ha afegit que la setmana entrant “començara el curs amb tota normalitat”, perquè, sosté Homs, “a peu de carrer i a l'escola no hi ha cap problema”.

Estabilitat pressupostària

Quant a la confecció d'una llei d'estabilitat pressupostària, Homs ha assenyalat que s'ha aprovat “la memòria com a pas previ” a la preparació de dita llei. Els dos objectius de la llei, ha assenyalat, “són demostrar que es pot exercir l'autonomia financera i contribuir al sanejament dels comptes del sector públic”.

Medalla d'Or per Barrera

D'altra banda, Homs ha anunciat que l'expresident del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera, rebrà la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya a títol pòstum. El portaveu ha assenyalat que atorgar-li el guardó “en aquests moments, té tota la seva força i sentit del mon”.

Finalment, el portaveu del govern ha assenyalat que ja hi ha llum verda “per ampliar la finestreta única empresarial” i que ja es treballa “en els preparatius de la commemoració dels 300 anys de la diada de l'onze de setembre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.