Política

Diada

“Han tocat el moll de l'os de la nació”

L'atac a la immersió lingüística serà un dels eixos de la manifestació organitzada per les entitats sobiranistes l'11 de Setembre

Reclamen fer el pas d'un independentisme de “reflexió” a un altre d'“acció”

“Cada any hi hem d'afegir una pancarta nova perquè l'agressió cada cop és més forta”, assenyalava ahir el president de Sobirania i Progrés, Joel Joan, en l'acte de presentació de la manifestació que les entitats sobiranistes organitzen cada Onze de Setembre. Enguany, la resolució del TSJC que insta a introduir el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament obligatori ha fet créixer el sentiment d'indignació d'un col·lectiu que ahir ja apuntava un punt d'inflexió en el moviment. “Estem passant d'un independentisme de reflexió a un altre d'acció”, assenyalava Quim Torras, de Sobirania i Justícia, mentre posava com a exemple la campanya a les xarxes socials Jo no acato en relació amb la interlocutòria del TSJC. Per Carme Forcadell, de la Plataforma pel Dret de Decidir, la llengua catalana ha estat l'element de “cohesió ” de la societat i amb aquesta última acció “s'ha tocat el moll de l'os de la nació”. Per això, afegia, només queda un camí a seguir: “la desobediència i la insubmissió”. Forcadell també destacava la “injustícia ” que suposa que “mentre hi ha milers d'infants que al País Valencià no poden escolaritzar-se en català, els serveis d'un Estat repressor posen l'accent a donar suport a tres famílies que a Catalunya només volen el castellà a l'escola”, diu. Malauradament, el català a l'escola no serà l'única reivindicació de la manifestació sobiranista que han organitzat les entitats. La reforma “centralitzadora” del govern espanyol a través de la modificació del text de la Constitució també és un element més que, segons aquestes entitats, constata que l'Estat espanyol no pot oferir cap projecte de futur als catalans, raó per la qual l'objectiu és la creació d'un estat propi català.

“Tenim presa, molta presa”, deia l'expresident del Parlament, Heribert Barrera, mort el 27 d'agost. I precisament seran aquestes paraules les que les entitats inscriuran en la pancarta que encapçalarà la manifestació que sortirà a les 5 de la tarda d'Urquinaona i acabarà al passeig Lluís Companys amb la lectura del manifest Ara més que mai, independència i la lectura del poema “Heribert” que el poeta Pere Quart va dedicar a l'expresident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.