Política

Proposen reconvertir la Monumental en centre de respecte animal

L'estudi de l'arquitecte Xavier Vilalta presenta una proposta per destinar la plaça de toros a nous usos

L'arena seria un espai públic per fer esport

L'estudi d'arquitectura XV Studio, que dirigeix Xavier Vilalta, ha dissenyat una proposta per a convertir la plaça de toros de la Monumental de Barcelona en un centre de referència mundial de la sostenibilitat i el respecte als animals.

Una vegada sigui efectiva la prohibició de les corrides de toros al gener de 2012, Vilalta proposa crear el Barcelona Ecological Center (Bec), que tindria fins a 25.000 metres quadrats i albergaria clústers d'investigació, zones amb restauració ecològica i recinte esportiu.

Vilalta ha explicat que el projecte és una iniciativa pròpia en la qual ha treballat dos mesos, i l'ha realitzat perquè, com a veí del barri, està “preocupat” pel futur de la plaça, el sòl de la qual està qualificat d'equipament.

Ha reconegut que no li agraden els toros, i pretén donar-li un canvi de 180 graus a la plaça perquè els barcelonins puguin fer-se seva l'arena per a practicar esport, a l'estil dels interiors d'illa de l'Eixample que es recuperen per al gaudi ciutadà.

Amb la proposta de transformar la Monumental, Vilalta pretén crear un espai de trobada en sintonia amb la imatge que la ciutat hauria de projectar al món, en comptes de ser “un lloc d'enfrontament i sofriment”.

Vilalta (Mollerussa, Lleida, 1980), que entre d'altres ha dissenyat un complex de tres gratacels per a Doha (Qatar) que està en estudi, farà arribar personalment el projecte en les pròximes setmanes als propietaris de la Monumental, el grup Balañá, i als responsables municipals d'Urbanisme.

Fonts del grup Balañá han afirmat que fins al moment no han rebut cap proposta per a donar-li un nou ús a la plaça.

L'alcalde, Xavier Trias va dir aquest cap de setmana que el futur de la plaça depèn del propietari, però per a no danyar el comerç de barri del Eixample creu que no hauria de convertir-se en un centre comercial com Las Arenas, on si que tenia sentit per la seva proximitat a la Fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.