Política

Segon Aplec per la Independència

L'aplec d'Arenys reviu

La coordinadora de les consultes populars es reuneix diumenge en el Segon Aplec per la Independència per fer balanç i afrontar el futur

Es destacarà la feina d'Òmnium Cultural i la figura d'Heribert Barrera

El 13 de setembre Arenys de Munt recorda que va ser el primer municipi a Catalunya que va convocar una consulta popular sobre l'autodeterminació. D'això ja fa dos anys i amb l'objectiu de fer avançar i mantenir viu el moviment independentista que s'ha anat estenent pel país aquest cap de setmana tindrà lloc el Segon Aplec per la Independència. La trobada aplegarà diumenge en una assemblea les comissions que han organitzat consultes a 554 municipis d'arreu de Catalunya. Segons va explicar un organitzador de l'aplec, Jaume Rossell, el ple servirà per fer balanç de l'onada de consultes que es va tancar amb la de l'abril a Barcelona.

Els participants a les comissions debatran sobre noves accions arran de la creació de l'Assemblea Nacional Catalana, que vol continuar treballant amb l'objectiu d'assolir la independència de Catalunya. L'any passat, en el transcurs del primer aplec, una quinzena d'entitats –entre les quals, el Cercle Català de Negocis, Reagrupament, Solidaritat Catalana o la CUP–, van signar el Compromís d'Arenys de Munt amb l'objectiu de treballar per convocar un referèndum vinculant perquè Catalunya decidís sobre la seva sobirania.

Tal com es va fer en la primera edició de l'aplec, es faran els parlaments als peus del Monument per la Independència que es va aixecar a l'entrada del municipi. Estan previstes les intervencions, entre d'altres, de Patricia Gabancho, Vicent Partal i Alfred Bosch, a més de la lectura de manifestos i recitacions. A la tarda tindrà lloc l'homenatge a Òmnium Cultural, en reconeixement a la tasca que ha desenvolupat els darrers 50 anys i coincidint amb un moment en què “el català es troba més amenaçat que mai”, tal com apunten des de l'organització. Arenys de Munt també vol aprofitar l'aplec per retre homenatge a la figura del recentment desaparegut Heribert Barrera. L'expresident del Parlament i militant d'ERC va tenir una relació molt especial amb el poble durant la República i va fer amistat amb l'alcalde de l'època, Josep Maria Soler.

L'esperit del Canet Rock

L'aplec que l'any passat va reunir milers de persones arrencarà dissabte a la tarda amb un concert independentista al mateix parc de Can Jalpí. Segons els organitzadors, la intenció és recuperar l'esperit reivindicatiu que a finals dels setanta, coincidint amb les acaballes del franquisme, van representar les actuacions tant del Canet Rock com de les Sis Hores de Canet que durant anys successius es va fer al poble veí. Hi actuaran, entre d'altres, Els Catarres, Brams, Bundu Band, Rosa-Luxemburg, Ivette Nadal, Cesc Freixas i Pau Riba. Les aportacions de 10 euros del concert contribuiran a finançar els 58.000 euros que va costar el Monument per la Independència, que ara fa un any es va inaugurar amb un discurs que va fer el doctor Moisès Broggi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

barcelona
europa

L’OTAN coordina la compra de míssils Patriot per a reposar l’arsenal alemany

barcelona
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

El president dissol el Parlament a petició dels líders estudiantils

barcelona