Política

Badalona aprova una moció de suport a l'escola catalana

El PP és la única formació que hi vota en contra

García Albiol afirma que els “debats ideològics com el d'avui van més enllà de l'àmbit de la ciutat i correspon debatre'ls a d'altres llocs com el Parlament o el Congrés”

L'Ajuntament també recolza les mobilitzacions convocades per a aquesta tarda a les principals ciutats de Catalunya

L'Ajuntament de Badalona ha aprovat aquest dilluns en un ple extraordinari una moció en suport a l'escola catalana, amb 16 vots a favor dels tres partits de l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA) i 11 en contra del PP, que governa la ciutat.

També s'ha aprovat recolzar les mobilitzacions convocades per a aquesta tarda a les principals ciutats de Catalunya, entre elles Badalona, en contra de la interlocutòria del TSJC que reclama la introducció del castellà com a llengua vehicular a l'escola.

L'Alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), ha manifestat durant la seva intervenció que a ell el van votar el 22 de maig per ser alcalde i per aquesta raó “crec que debats ideològics com el d'avui van més enllà de l'àmbit de la ciutat i correspon debatre'ls a d'altres llocs com el Parlament o el Congrés”.

García Albiol ha indicat que el seu partit “no aposta per dues línies d'ensenyament”, sinó que “tant el PP, com el meu govern i jo apostem perquè els nens i nenes aprenguin el català, el castellà i si és possible l'anglès, amb un nivell alt”. I ha afegit: “si estigués atacant el català ho estaria fent a mi mateix”.

Albiol ha aprofitat per explicar que hi ha escoles en alguns barris “on cap dels veïns parla ni català ni castellà i tots ells parlen llengües diferents”.

Jordi Serra, del PSC, li ha respost que els populars en el govern “han fet el que han volgut governant en minoria i poden estar molt temps fent-les de grosses”, en referència a la no celebració de l'acte institucional de la Diada a Badalona o a treure el terme nacional dels cartells de la Diada.

Ferran Falcó, de CiU, ha comentat a García Albiol que “les decisions i accions que vostè i el seu govern puguin arribar a impulsar en matèria lingüística constitueixen la línia vermella que no es pot traspassar”.

Ha valorat positivament que en l'entrevista que han fet aquest matí a l'alcalde de Badalona en el programa “Els Matins de TV3”, Albiol hagi dit que “defensa la discriminació positiva del català a Badalona, que no hi haurà cap campanya o acció contra la llengua i que no canviarà res del que en matèria lingüística ha realitzat aquest Ajuntament els últims anys”.

Carles Sagués, d'ICV-EUiA, opina que “les línies vermelles es mouen molt, i tant el senyor Mas com el senyor Puig podran dormir tranquils avui perquè es mouen on els interessa per aplicar les seves polítiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.