Política

CiU de Badalona impulsarà una moció de censura només si l'Ajuntament ataca el català

Ferran Falco descarta presentar-la pel fet que el PP hagi rebutjat una moció sobre la immersió

El líder de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha aclarit que el seu partit promourà una moció de censura contra l'alcalde, el popular Xavier García Albiol, si aquest emprèn campanyes específiques contra el català. D'aquesta manera, ha descartat presentar-la pel fet que el PP s'hagi oposat aquest dilluns a una moció impulsada per PSC, CiU i ICV-EUiA en la qual el consistori expressa el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la immersió lingüística.

Falcó ha precisat que la moció arribarà si el consistori traspassa línies vermelles com enviar cartes als ciutadans instant-los a que “bombardegin la llei d'immersió lingüística” després de les sentències dels tribunals.

Per la seva banda, l'alcalde, tot i rebutjar la moció, ha defensat en el transcurs d'un ple extraordinari la discriminació positiva del català en alguns centres de la ciutat, i ha garantit que no s'enviaran les cartes a les famílies badalonines de les que ha parlat Falcó.

Albiol ha afirmat que si el PP ataqués el català s'atacaria a si mateix, i ha justificat que si no ha donat suport a la moció és perquè el seu partit no pot avalar un text que crida a incomplir les sentències dels tribunals .

El PP governa a Badalona des del maig amb una majoria simple de 11 regidors, de manera que només un hipotètic pacte de l'oposició en bloc entre PSC (9 regidors), CiU (4) i ICV-EUiA (3) podria promoure una moció de censura amb garanties d'èxit.

Mans lliures del govern

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat que l'executiu dóna llibertat d'acció als regidors de CiU a Badalona per promoure una moció de censura contra l'alcalde de la ciutat, el popular Xavier García Albiol. “Les coses de Badalona les acabarà decidint la pròpia gent de Badalona. Això em sembla que s'ha de respectar”, ha sentenciat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Per la seva banda, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha restat transcendència a les especulacions sobre la possibilitat que PSC, CiU i ICV-EUiA impulsin una moció de censura contra Albiol, després de la polèmica per la supressió dels actes institucionals per la Diada de Catalunya. “No em preocupa cap tipus d'amenaça”, ha assenyalat la dirigent popular en roda de premsa, on ha exalçat la tasca d'Albiol al capdavant del consistori, i ha reclamat a la resta de formacions serenitat i responsabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.