Política

Ciutadans acusa els nacionalistes d'usar l'escola per adoctrinar

Jordi Cañas considera que el govern d'Artur Mas utilitza la polèmica sobre la immersió lingüística com a “cortina de fum” davant les retallades

Ciutadans (C's) ha acusat aquest dilluns els nacionalistes catalans de convertir l'escola en un “instrument de construcció nacional” amb el qual adoctrinar els joves i ha considerat que el govern d'Artur Mas utilitza la polèmica sobre la immersió lingüística com a “cortina de fum” davant les retallades.

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, s'ha referit en roda de premsa a l'inici del curs escolar a Catalunya que s'ha vist marcat per la recent sentència del TSJC i per la polèmica que s'ha generat als últims dies al voltant al model d'immersió lingüística, segons que informa un comunicat del partit.

“Els nacionalistes el que volen realment és que l'escola segueixi sent un instrument d'enginyeria social, de construcció nacional amb l'objectiu d'adoctrinar a la ciutadania”, ha asseverat Cañas, qui no aprecia “un atac al català” en la citada resolució judicial que dictamina que el castellà ha de ser també llengua vehicular a les escoles amb el català.

En aquest sentit, el portaveu de C's ha acusat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida de “mentider patològic” en afirmar que aquesta sentència “dividirà els alumnes per la llengua quan és tot al contrari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.