Política

Tarragona

Un PSC amb mostres de debilitat intenta esquivar la minoria

L'Ajuntament de Tarragona arriba als cent dies de govern amb un primer tram de mandat marcat per la minoria del PSC, que encara no s'ha hagut d'enfrontar als dos grans reptes (l'aprovació de les ordenances fiscals i del pressupost per a l'any vinent) per tal de comprovar si la política de pactes puntuals dóna fruit a Josep Fèlix Ballesteros en el seu segon mandat com a alcalde.

De moment, i després de la tensió de les setmanes posteriors a les eleccions davant de la possibilitat d'un pacte entre CiU i el PP que tragués l'alcaldia a Ballesteros (que tan sols té el suport de 12 dels 27 regidors), els mesos posteriors han estat marcats per una certa tranquil·litat sense grans debats, tot i que l'oposició ja ha tingut temps de fer gal·la de la seva força i apuntar-se algunes victòries parcials.

Així, van obligar el PSC a cedir i no atribuir cap competència addicional a la junta de govern local, obligant per tant que tots els temes passin per ple i hagin de comptar, obligatòriament, amb el vistiplau de CiU i el PP. D'altra banda, tot just divendres passat l'oposició va imposar la seva llei en prosperar la moció amb què obliguen el govern a rebaixar un 41% l'IBI als grans propietaris no residencials, a més de frustrar dues propostes de govern.

Ballesteros, per la seva banda, manté oberta la porta a una possible incorporació de CiU al govern local, una opció que, de moment, sembla poc probable.

a.p.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Crits i amenaces de famílies de Germans Sàbat al ple per l'escola bressol

girona
política

ERC avala el preacord per investir Illa amb un “concert econòmic solidari”

barcelona
regne unit

Sis candidats opten a succeir a Sunak al capdavant dels 'tories'

barcelona
guerra a europa

Rússia pren Vovche en el seu avanç a la regió ucraïnesa de Donetsk

barcelona
política

Màxima expectació i discreció, al PSC

barcelona
estats units

Joe Biden vol canviar el Suprem perquè cap president estigui fora de la llei

barcelona
estat francès

El govern apunta a extremistes d’ultraesquerra en el sabotatge als trens

barcelona
guerra a europa

La intel·ligència militar ucraïnesa tomba la pàgina web del Banc Central de Rússia

barcelona
regne Unit

El ‘forat fiscal’ del Regne Unit supera els 26.700 milions d’euros

barcelona