Política

Mas retreu als diputats del PSC no haver fet res pel país

El president de CiU insisteix que la federació és l'única opció per evitar la majoria del PP i alhora defensar Catalunya

Acusa Chacón d'haver-se oblidat de Catalunya en els últims quatre anys

El president de CiU, Artur Mas, va clausurar ahir l'Escola d'Estiu de Convergència, que es feia des de divendres a Sant Hilari Sacalm dirigida als quadres del partit i amb la transició cap al dret a decidir com a eix principal.

Mas va ser especialment contundent a l'hora de criticar el PSC, preguntant-se si “dels 25 diputats, n'hi ha algun que s'hagi destacat per fer alguna cosa per Catalunya”. Va posar com a exemple la cap de llista Carme Chacón, “que s'ha oblidat de Catalunya durant els últims quatre anys”. El màxim responsable de CiU va afegir que les eleccions espanyoles tancaran el cicle iniciat fa un any: “I tot i que hem de ser modestos, crec que podem repetir els èxits.” Mas va alertar que una majoria absoluta del PP seria especialment nociva per als interessos de Catalunya, i per això va dir que hi ha dues maneres d'evitar-ho: “O bé votant el PSC, que no serveix per a Catalunya, o bé votant CiU, que a part d'evitar la majoria del PP sí que serveix per a Catalunya.”
Mas va assegurar que, si poden influir en el govern de l'Estat, temes com ara la llengua i el corredor ferroviari mediterrani tindran un altre tractament que si hi ha una majoria absoluta.

Arbres de Sant Hilari cap a Barcelona

Durant la plantada d'un avet, l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, va oferir al de Barcelona, Xavier Trias, avets del municipi perquè els posi en places de la seva ciutat. Trias va acceptar el regal defensant la productivitat dels boscos catalans i la generació de riquesa davant els avets de plàstic que havien plantat governs anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.