Política

Junqueras afirma que el seu projecte respectarà l'experiència acumulada i la identitat del partit

El president electe d'ERC diu que els republicans es posen des d'ara “al servei del país”

El president electe d'ERC, Oriol Junqueras, ha expressat aquest dissabte que el seu projecte respectarà “l'experiència acumulada de la formació” i la seva identitat. Minuts després que es coneguessin els resultats de la jornada electoral, Junqueras ha admès viure “hores de molta responsabilitat i emoció”. Ha assegurat que des d'aquest moment la formació “es posa al servei del país”, i ha fet una crida a la ciutadania perquè els ajudi en la “defensa dels drets individuals i col·lectius”. La secretària general electa Marta Rovira, ha reivindicat el caràcter democràtic d'ERC i ha agraït la tasca del militants en la jornada d'avui. “El millor d'ERC també és dins, l'essència és la seva gent”, ha reblat.

Oriol Junqueras ha expressat que es “tornen” a posar al servei del país, amb un projecte renovat “que ha sabut escoltar la ciutadania després d'un cicle electoral” en el qual els resultats no van ser els desitjats.

Però el president electe ha manifestat que ho fan des del respecte a “l'experiència acumulada i la unitat del partit”, dos valors que Junqueras vol “preservar”. L'historiador ha posat en valor l'equip humà que integra el partit i ha destacat la bona marxa del procés electoral que ha culminat amb l'elecció del candidat a les eleccions generals i la seva ratificació com a futur president del partit.

A més, Junqueras ha definit els dos candidats, Joan Ridao i Alfred Bosch, com “dos autèntics gentlemans” i ha agraït la seva generositat, així com la de Joan Puigcercós, de qui ha dit que “ha sabut fer un pas al costat”.

Precisament, Junqueras prendrà el relleu en la presidència del partit a Joan Puigcercós, i Marta Rovira substituirà a Ridao a la secretaria general. Els dos dirigents sortints van ser escollits en el congrés que els republicans van celebrar el juny de 2008.

Finalment, Junqueras ha apel·lat a la ciutadania. Després d'assegurar que ERC ha jugat “el seu rol més positiu quan ha contribuït a unir la ciutadania del país per defensar els drets individuals i col·lectius”, ha demanat als ciutadans que els ajudin a construir “una majoria social i política que permeti avançar de forma decidida en el camí de la prosperitat, la justícia i la llibertat”. “Estem aquí per contribuir a unir la majoria d'aquest país”, ha dit.

La secretaria general electa, Marta Rovira, ha destacat al seu torn la “radicalitat democràtica” d'ERC, que “no només es predica sinó que es practica”. Rovira ha subratllat que la formació ha estat capaç d'escollir democràticament el seu president, secretari general i candidat electoral, “en el context d'una societat que demana més democràcia”.

A més, Rovira ha destacat la modèstia, seriositat i vocació de servei amb què militants i voluntaris han contribuït a fer possible el procés electoral intern i ha proclamat que volen fer d'ERC “un partit del segle XXI: cooperatiu i que enllaci amb el seu entorn”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.