Política

L'aplec d'Arenys de Munt continua marcant el camí

La idea que el procés cap a la independència ja no té aturador és fa palesa en la trobada, dos anys després de la consulta

La pluja obliga a traslladar les intervencions polítiques al Centre Moral

Dos anys després de la primera consulta popular, Arenys de Munt continua marcant el camí cap a la independència. Ni els atacs la darrera setmana al monument independentista del municipi, ni la previsió de pluges van frenar els centenars de militants que es van acabar reunint al Centre Moral per continuar reivindicant i avançant en un camí “sense retorn”. “La independència no és una cosa que ha de passar, la independència ja està passant”, evidenciava el periodista Vicent Partal, un dels primers en prendre la paraula, ahir al matí. El segon Aplec Independentista va estar marcat pels darrers episodis en contra de la identitat catalana. La sentència del TSJC contra el sistema d'immersió lingüística i la no celebració de la Diada de Catalunya per part de l'Ajuntament de Badalona van ser algunes de les qüestions més comentades, des de dalt de l'escenari, però també en converses de passadís. Uns atacs que per a molts independentistes demostren que el procés ja ha agafat velocitat de creuer. “Fins ara hem estat fent proves: les consultes, la marxa del juliol del 2010, però ara l'Estat sap que les coses començaran a ser més serioses i ens ho voldrà impedir”, va apuntar Carme Forcadell, vicepresidenta de la plataforma pel Dret a Decidir.

La formació de l'Assemblea Nacional Catalana s'erigeix com un d'aquests primers passos de la societat civil de l'era postconsultes i que ha d'afrontar-se a un futur encara incert. “En altres processos d'independència, la metròpoli sempre ha comés un error que ha permès la separació, confiem en els espanyols, que en saben molt de cometre errors”, va demanar Partal. Entre els parlaments, hi va haver temps per recordar les figures de Josep Termes i Heribert Barrera, aquest últim amb un lligam especial amb Arenys de Munt. “Ho devem a aquelles persones que han lluitat tant i que han mort sense poder arribar a veure la independència”, era una reflexió comuna entre molts dels assistents ahir al matí a Arenys de Munt.

LA DATA

13.09.09
Arenys de Munt va realitzar la primera de les 554 consultes per la independència.

Bosch vol discreció amb Rcat i SI

La trobada també va estar marcada pel nomenament recent dels màxims dirigents d'ERC. Una renovació que va ser celebrada per més d'un damunt l'escenari. El nou candidat al Congrés, Alfred Bosch, va fer ahir la seva primera intervenció després de l'elecció i va obrir les portes a Reagrupament i Solidaritat per conformar una llista conjunta que permeti aglutinar suports. Tot i això, va demanar discreció. El ja candidat d'ERC va assegurar que fins ara “les coses s'han fet bé” i va afegir que per parlar sobre una possible candidatura conjunta les coses “han d'estar madures”. La seva intervenció a l'aplec va ser una de les més apassionades i aplaudides, juntament amb la de l'actriu Montserrat Carulla. “Impossible no és català”, va dir Bosch que va recordar que ja s'han superat altres fites com la celebració de consultes en tot el territori o la mateixa renovació del partit republicà. “Aquells que continuen creient que realitzar un referèndum i guanyar-lo és impossible, s'equivoquen”, va exclamar davant d'un auditori que aleshores ja s'havia entusiasmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.