Política

CARLES ÁLVAREZ

ALCALDE DE VILAMALLA

“Vilamalla volia un govern estable”

Carles Álvarez considera que el seu equip de govern és més un grup d'amics que un grup de polítics

Admet que les dificultats aniran en augment per bé que assegura que, de moment, les poden assumir

Discret.
A Carles Álvarez li agrada poc la fressa mediàtica. La seva capacitat de convicció és gran, molt gran, tan gran que un 83 per cent dels votants li van donar suport. És el símbol de l'estabilitat municipal. El 2007 la serenor es va començar a fer notar a l'Ajuntament i al maig passat es va consolidar.

Vilamalla ja no és aquell municipi convuls amb tensions constants. Sembla que aquest mandat pot ser un mandat molt plàcid.

És possible que aquest mandat es pugui veure com un mandat plàcid, però no hem d'oblidar que estem plenament endinsats en una crisi econòmica profunda i, per tant, de plàcid, no ho serà tant com voldríem. Tenim una oposició i, evidentment, la tindrem en compte, com ja vam fer en el mandat anterior. Volem participació, sobretot en els temes importants dels nostre poble. Aquesta col·laboració ja hi va ser en els quatre anys anteriors. No podia ser d'altra manera perquè el planejament urbanístic que van plantejar no podia fer-se d'una altra manera. I això també val per accions del pla d'obres i serveis, en què cal la màxima entesa possible.

El disseny d'un POUM podria haver creat situacions puntuals tenses. En les urnes, però, no se'n van ressentir gens.

Aquests quatre anys passats van servir perquè Vilamalla consolidés les ganes que tenia d'estabilitat. Aquella estabilitat que vam trobar al 2007 ens va servir per fer les coses més serenament. Veníem d'uns anys moguts, amb diversos equips de govern, compostos per ideologies ben diferents. A Vilamalla volien un govern estable. A part, alguna cosa devem haver fet bé, i Vilamalla ens ha donat una confiança àmplia: els votants ens han agraït a les urnes la nostra manera de fer. En els últims quatre anys hem demanat molt la opinió dels veïns. Treballem per a ells i, per tant, cal saber què pensen.

Segon mandat complert: quatre anys per arrencar i vuit per acabar el que està embastat.

Fa quatre anys que vam arribar a governar i la gran majoria eren nous, però des de llavors vaig dir que no ens podíem esperar per posar-nos al dia sinó que calia pujar al tren quan aquest estigués en marxa. Ho vam tenir molt clar des d'un principi. Vam posar, doncs, la il·lusió i el treball des del principi perquè de seguida es veiés feina feta. I, amb aquest altre mandat, el mateix, i encara amb més motiu: més que polítics, som un grup d'amics que treballem per al poble.

Vilamalla té el nucli antic capgirat. S'estan fent coses.

Des del punt de vista d'obres i serveis, a Vilamalla necessitaven posar al dia uns serveis que tenien més de 40 anys i necessitaven tenir al dia serveis bàsics com les clavagueres, l'aigua potable, la telefonia. Hi ha les dues fases del projecte del nucli antic el 65-70 per cent de les quals s'han executat.

El finançament local encara s'ha de resoldre i la crisi no perdona.

No podem fer volar coloms, és clar. Notem la crisi com tothom. Tenim moltes despeses, molt carrers i molta zona industrial per mantenir, però podem dir que fins avui no estem malament. Naturalment, cada cop tot ens afecta més perquè veiem que les subvencions costen més que arribin i les que ens han concedit ens costa de cobrar-les. Ens espera un futur complicat. Ens està costant cobrar els tributs municipals, i hi ha indústries immerses en expedients de regulació. La cosa es complica, perquè també tenim un nivell alt de serveis que requereixen uns ingressos per poder-los mantenir.

Amb la peculiaritat de Vilamalla, la crisi industrial afecta el poble més que cap altre.

Sí, i ja fa dies. Ens afecta i més ens afectarà en els propers anys.

K

L'entrevista completa, en el web www.elpuntavui.cat
Es veurà capaç d'endinsar-se en projectes, més enllà d'acabar els que tenen començats?
Tenim ganes de complir el nostre programa electoral. Penso ara en la nova escola. Fa 14 o 15 anys que funciona amb barracons i se n'hi van afegint. Volem una escola com Déu mana. Abans d'acabar l'any ja començarem a condicionar el terreny on hauria d'anar l'escola. Al maig passat ja en vam parlar amb el director territorial. Confiem que l'escola sigui una realitat en els pròxims anys.
D'altres projectes.
Ens interessa acabar la segona fase de restauració de l'església, un monument del segle XIII. Mantenim contactes amb el Ministerio de Cultura, ja vam demanar subvenció per fer-ho a Madrid i se'ns va concedir. Ens falta que arribin els diners. En aquesta segona fase es tracte de remodelar les façanes exteriors qe estan bastant degradades, a part de l'il·luminació. És la part més costosa.
Projectes, n'hi ha més?
Estem executant obres del PUOSC. Esperem que aconseguim alguna subvenció més per poder tirar endavant, per exemple, la millora de serveis en la zona residencial del Pont del Príncep. Necessitem remodelar-se serveis. Ens acollirem a les pròximes convocatòries del Pla d'Obres i Serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.