Política

ERC demana a Mas que fixi un full de ruta per “fer pinya” a Madrid

Anna Simó adverteix que “voler condicionar al govern espanyol està desfasat” i que cal establir una agenda de país

Retreu al president que “hagi posat massa el retrovisor” cap al tripartit en el seu balanç

La portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament, Anna Simó, ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que “lideri” un gran acord que pugui ser consensuat amb partits com el seu per poder “marcar un full de ruta clar”.

Esquerra vol “fer pinya” a Madrid al voltant del president de la Generalitat. Així ho ha explicat Simó, que ha afirmat que els republicans recullen de bon grat l'oferta de Mas per establir una gran estratègia conjunta en la relació amb l'Estat. De totes maneres, ha matisat que voler “condicionar al govern espanyol està desfasat” i ha indicat que cal buscar una unió dels partits “per establir una agenda de país”.

Tot i això, la portaveu d'ERC ha retret al president que el seu discurs no hagi servit per conèixer quins serien els temes d'aquesta agenda i, sobretot, “com i quan” s'han d'impulsar. És per això que Anna Simó li ha reclamat a Artur Mas que no sigui “un conseller entre consellers”, com ha assegurat que ha s'ha mostrat aquest dimarts, sinó que “lideri com a president” un projecte ampli.

Així mateix, ha emplaçat Mas a què el consens que vol impulsar per anar a Madrid “també s'apliqui al país”. De fet, Simó ha retret al president que durant el seu balanç hagi “posat massa el retrovisor” mirant als governs tripartits d'etapes anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.