Política

L'alcalde de Paiporta passa pel rodet les propostes de l'oposició

Els grups polítics municipals sols es posen d'acord per unanimitat en temes administratius

L'alcalde contractarà un assessor de comunicació i imatge per 50.000 euros l'any

Les cinc hores de durada del darrer Plenari Municipal d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, únicament va servir per a evidenciar el tracte de ninguneig que l'alcalde de la vila proporciona als grups de l'oposició configurada pel PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Bloc Compromís per Paiporta.

El total de 21 punts previstos a l'ordre de treball de la sessió, es desgranaren a raó de quatre punts per hora, sempre a favor de la majoria absoluta que sustenta a l'alcalde Vicent Ibor. Tan sols va haver unanimitat a l'acta de la sessió anterior, a la incoació d'un expedient urbanístic, a la determinació de les festes locals de l'exercici 2012, a sol·licitud d'homologació tarifària a l'empresa pública que gestiona Metro València i a la convocatòria del premi de narrativa Carolina Planells.

La resta de punts previstos, una quinzena en total, el desacord entre govern i oposició arribà a les cotes més altes de discrepància quan es va haver de discutir, fora de l'ordre del dia, la contractació d'un assessor en recursos humans. Una figura que, tot i la penúria econòmica per la que transita l'Ajuntament paiportí, suposara per a les arques municipals un dispendi de 50.000 euros euros anuals en concepte de sou.

Però a més d'aquesta discrepància, el paquet de punts de caràcter econòmic que es posà a consideració dels presents, mostra la situació real d'una municipalitat que, a hores d'ara, té un dessobert de més de tres milions d'euros, amb factures pendents de vora 200.000 euros més. Ara mateix se li adeuta a la companyia hidroelèctrica un montant de 677.000 euros i a l'empresa de recollida del fem, uns 775.000.

L'ajuntament de Paiporta no ha pagar ni un sol euro ni a aquestes dues empreses, ni a la Mancomunitat de l'Horta. Durant el període popular, el consistori paiportí ha estat capaç d'originar un forat de més de 2,5 milions d'euros, en el trànsit dels darrers quatre anys. D'aquesta manera, el síndic portaveu del PSPV-PSOE i la representant de Compromís per Paiporta, han demanat responsabilitats a l'alcaldia, “per la dolenta gestió realitzada”.

Contrasta aquesta situació de penúria econòmica, amb l'aprovació dels sous i emoluments de l'equip de govern per a la legislatura encetada, que apuja a una xifra de més 246.000 euros anuals.

Il cavalieri de l'Horta

Pere Rossell

Amb tan sols dues visites a la sala d'actes de l'Ajuntament de Paiporta, l'analista polític s'adona de la situació real que domina en aquest ajuntament des que governa el partit conservador. La figura d'il cavalieri plana per l'estança i entrebanca qualsevol intent de democratització a la que puga aspirar el conjunt de l'oposició, formada pels socialistes, esquerra unida i la gent de compromís.

El personatge, veu fantasmes arreu i, procura barrar les iniciatives que s'hi presenten, amb discursos infumables, actituds prepotents i d'una manera despòtica, que amaga la necessitat de ridiculitzar —sempre— l'adversari polític. Utilitza, ara sí i després també, la demagògia, com a arma de seducció política i aprofita de manera sibil·lina, qualsevol escletxa en el llenguatge dels membres de l'oposició, per a posar cullerada i manifestar-se com a posseïdor de la veritat.

Il cavalieri de l'Horta, parla sempre excàtedra, pontifica sobre qualsevol tema que s'hi plantege i simula actuar amb guant de vellut, mentre amaga la seua cara oculta. És un ningunetjador de mena i, sovint, per a la gent democràtica que fa de públic al plenari municipal, la seua actitud resulta insultant per a la intel·ligència d'aquells que encara creuen amb la participació, la democràcia participativa i la representativa.

Res no s'ha d'afegir sobre la seua persona ni el seu semblant, perquè en realitat, sobre aspectes personals, morals o religiosos, res no importa els administrats. Únicament s'ha d'afegir que a poc que vas coneixent il cavalieri, t'adones que de la teoria a la pràctica hi ha tot un abisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.