Política

La fiscal no veu delicte en els lloguers d'ERC

Conclou que la Fundació Irla no ha comès cap “acció fraudulenta” en cedir locals al partit

Arxiva la investigació

La fiscalia superior de Catalunya ha arxivat la investigació oberta a la Fundació Josep Irla pel lloguer de locals a Esquerra Republicana de Catalunya en considerar que no hi ha indicis que hagi comès un delicte societari. En el decret d'arxivament, conclou que, de la investigació practicada, “no s'ha evidenciat cap disposició fraudulenta dels béns de la fundació, ni cap perjudici econòmic”.

Aquesta investigació es va iniciar fa un any i escaig, quan un particular va denunciar a la fiscalia de Barcelona un suposat finançament il·legal del partit republicà perquè aquest ocupava locals de la Fundació Irla a un preu simbòlic. La fiscalia va requerir als Mossos diverses perquisicions, com ara demanar a la fundació tota la documentació dels arrendaments. Es va comprovar que, en el moment de la denúncia, els gestors de la fundació eren Xavier Vendrell i Carmel Mòdol. Com que Vendrell era diputat al Parlament, i arran de la seva condició d'aforat, la investigació es va elevar a la fiscalia superior de Catalunya, que l'ha conclosa. A més d'analitzar la informació compilada, es va prendre declaració com a testimoni del director de la fundació, Josep Vall.

La Fundació Irla té arrendada a ERC l'ús de la meitat de la superfície de 25 locals, fet important –segons la fiscalia–, ja que el partit no pot rellogar -los a tercers aliens a la fundació. Els lloguers oscil·len entre els 60 euros mensuals del local de Sant Carles de la Ràpita als 10.345 euros al mes de la seu central d'Esquerra, al carrer Calàbria. En total, el partit paga a la fundació 17.925 euros en lloguers. La majoria d'aquests contractes es van renovar el gener del 2010 per adaptar-los als canvis legislatius. La fiscalia detalla que en els informes que va encarregar als col·legis oficials d'agents de la propietat s'assegura que els preus de lloguer fixats entre la fundació i ERC “estan en el preu mitjà de mercat, menys en alguna excepció”. I amb tota aquesta informació la fiscalia no veu cap irregularitat penal.

LA XIFRA

10.345
euros al mes
és el que paga ERC a la Fundació Irla pel lloguer de la seva seu, al carrer Calàbria, 166 de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Javier Gómez Navarro, figura clau dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

guerra a gaza

Borrell proposa a la UE sancionar a ministres israelians

barcelona
educació

Més de 31.400 alumnes que havien fet la preinscripció d’FP no tenen plaça

barcelona
política

Els renovadors presenten una proposta plural a ERC per a un “nou cicle polític”

barcelona
política

Castella i Lleó porta l’amnistia al Tribunal Constitucional

barcelona
política

Montero és forçada pel PP a explicar al Senat el finançament català

madrid
àsia

Un tribunal d’Hong Kong condemna per sedició dos periodistes

barcelona

Juli Fernández i el PSC proposaran Laura Millán com a nova alcaldessa de Palafrugell

PALAFRUGELL
guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata cinc palestins en una mesquita a Cisjordània

Barcelona