Política

municipis

El ple no desencalla la nova muralla d'Hostalric

El municipi de la Selva va aprovar ahir les taxes i impostos amb una lleugera baixada de l'IBI i un augment de les escombraries de més del cinc per cent

La sentència del Tribunal Superior de Justícia que renya l'Ajuntament d'Hostalric, que presideix Josep Antoni Frias (CiU), per no haver fet les coses bé en el cas de la remodelació de la muralla, va ser el punt més calent del ple d'ahir. Frias va reconèixer que s'havia anat per un mal camí, tan dolent que ara per ara, les relacions amb els set veïns que no van estar d'acord amb les condicions del govern municipal per cedir les seves propietats de la muralla estan en un carreró sense sortida i en mans dels tribunals.

Des d'ERC es van retreure a l'alcalde les declaracions que havia fet en alguns mitjans, com ara aquest mateix que teniu a les mans, en les quals assegurava que donava per liquidat l'acord amb els veïns i que la muralla quedaria tal com està ara, amb els garatges i terrasses dels veïns que van plantar cara a l'ocupació forçosa i que de moment tenen el suport dels tribunals, si més no pel que fa a tirar les obres endavant en la part que els afecta.

A la sala hi van ser presents alguns dels veïns afectats. Mentre que des d'ERC es demanava que el cas no es convertís en un enfrontament de veïns, l'alcalde se les va veure de tots colors per desviar l'atenció de les seves declaracions en contra dels veïns. Va reconèixer, però, que l'acord només depenia d'una qüestió de preu.

Aquest no va ser, però, l'únic punt important de l'ordre del dia. També tocava aprovar les taxes i impostos per al proper exercici. Tot i que la majoria de taxes han estat congelades, en les més importants n'hi va haver una de freda i una de calenta. S'abaixa lleugerament l'impost de béns immobles (IBI), però la taxa d'escombraries s'apujarà més d'un cinc per cent, la qual cosa es tradueix en puges d'entre 10 i 30 euros anuals.

LA XIFRA

5,3
per cent és l'augment que hauran de pagar els veïns d'Hostalric pel servei d'escombraries de l'any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.