Política

Compromís per Paiporta denuncia la baixada en ajudes per a llibres

Dels 90.000 euros pressupostats inicialment sols s'han concedit 50 ajudes per valor de 2.100 euros

Compromís per Paiporta denuncia que, davant la situació econòmica actual, el PP de Paiporta sols pensa en fer retalls en serveis socials, en educació i en acomiadar a treballadors i treballadores.

I és que tal i com expliquen des de la coalició, “la partida pressupostària inicial de 90.000 euros reservada per ajuda de llibres, es va reduir a 18.000€ ja que l'equip de govern va fer modificacions de crèdit per pagar, entre d'altres, part de les festes de Sant Roc (39.000€) i inclús els salaris de tramitació dels professors acomiadats de l'EPA (33.000€)”. Tot i això, després d'avaluar les sol·licituds, “només s'han atorgat 50 ajudes per valor de 2.100€”

Segons Pep Val, regidor de Compromís, “desgraciadament el regidor d'Educació no es capaç de defensar les seues partides i deixa que es dediquen a altres qüestions eixos diners”. A més critiquen la seua poca sensibilitat davant del tema donat que “en l'última comissió d'educació, quan fa un mes que s'ha acabat el termini per entregar les instàncies, el regidor no va demostrar cap interés i no va ser capaç d'indicar la quantitat de persones que havien demanat l'ajuda de llibres”.

A més, Compromís per Paiporta critica que, després de signar un conveni amb les llibreries del poble sols aprofite per a que l'alcalde isca en la foto en el proper BIM ja que segurament les llibreries no notaran en les seues vendes les ajudes de l'Ajuntament. I és que en cas d'un repartiment proporcional de les vendes no arribaran a 5 bons per llibreria.

A més, des de Compromís critiquen que “la política educativa del partit popular són retallades per a l'ensenyament públic”, i esperen que “els quasi 16.000 euros de diferència no acaben també en les festes de bous a les que són tan aficionats els regidors i regidores del PP”

Molta banya

Pere Rossell

Històricament des dels anys seixanta, aquesta localitat va optar per treure bous al carrer per festes. Històricament, sempre que ha governat la dreta i la ultradreta, l'educació i la cultura han patit retallades. Ara també.

Bé que s'argumentava a un passat article respecte de la tendència d'il cavalieri que governa la vila. Del dit al fet, hi ha un bon tros i pel que fa a la cultura i a l'educació, la corporació d'ara, actua de la mateixa manera que en temps del dictador. Ells saben que quanta menys cultura major capacitat de manipulació pot aplicar-se sobre el poble.

Doncs això: la cultura i l'educació són els primers sectors a retallar en temps de crisi. La llàstima és que ara, amb l'excusa de la crisi, tot val i tot es justifica; fin si tot abocar partides d'aquestes segments, a la festa dels bous que el PP pretén fer-la Bé d'Interés Cultural. Mala barra!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata cinc palestins en una mesquita a Cisjordània

Barcelona
Política

Raquel Sans plega de portaveu d’ERC per centrar-se en la candidatura alternativa a Junqueras

BARCELONA
Europa

Cita enverinada a l’est d’Alemanya

Berlín
Dani Encinas i Granados
Alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Avenç-AM)

“Som més crítics internament que algunes oposicions”

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura
Adrià Lamelas Martínez
Alcalde de Lloret de Mar (PSC Lloret)

“Crec que Junts va marxar del govern per ambicions personals”

LLORET DE MAR

Lloret, el paradís del turisme

Lloret de Mar
Jordi Martínez Puig
Cap de l’oposició a Lloret de Mar (Junts)

“Necessitem urgentment millorar la seguretat i la neteja de la vila”

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel recupera el cos d’un soldat mort el 7 d’octubre i fet ostatge

Barcelona
Veneçuela

L’oposició i el chavisme tornen als carrers un mes després dels comicis

Barcelona