Política

Presència comarcal a les llistes electorals del 20-N

Els partits polítics i coalicions han definit les persones que configuren les candidatures per a les pròximes eleccions generals

Una vegada ha finalitzat ja el termini fixat pel Ministeri de l'Interior per a la composició de les llistes per a les Eleccions Generals del 20-N corresponents a la demarcació d'Alacant, una de les seues principals característiques és comptar amb la presència de regidors i polítics pertanyents a poblacions de les comarques de l'Alcoià i El Comtat, sens dubte, un important graner de vots per als partits competidors. Per a uns, el somni d'aplegar a ser diputat o diputada nacional és farà realitat; per als altres sols els cabrà la satisfacció d'haver format part en la candidatura que una vegada més haurà realitzat l'intent de plantar una pica al Congrés de Madrid.

Els socialistes de l'Alcoià i El Comtat estan representants amb l'exregidora alcoiana Patricia Blanquer i amb la contestana María José Cortés, les quals figuren en els números 5 i 8 de la llista que encapçala l'actual ministra de Sanitat Leire Pajín, benidormera de naixement.

Pel que es desprèn d'anteriors enquestes, ambdues candidates no tenen garantida la seua presència al Congrés de la Carrera de St. Jeroni donat que els sondeigs preveuen una davallada de vots i probablement d'escons quan en l'anterior legislatura el PSOE alacantí disposava de 5 diputats.

Els vents electorals, sublimats amb vels d'enquesta, bufen a favor del partit que presideix Mariano Rajoy i en el que l'alcoiana Amparo Ferrando ocupa el lloc número 8 en la llista del Partit Popular per Alacant que estarà encapçalada per enèsima vegada per l'exministre Trillo. Les perspectives de poder aconseguir la majoria absoluta i les lluites fratricides en el PP valencià han deixat fóra del llistat a l'exdiputat alcoià Miguel Peralta, qui ha pagat els plats trencats per la pèrdua de la majoria absoluta a Alcoi i per ser un dels líders destacats del sector ripollista, ara en hores baixes, i quan es veu amenaçat pels processos judicials. Altra que també havia sonat en la travessa popular és l'exconsellera alcoiana Trini Miró, però finalment no formarà part de la candidatura.

El Bloc Compromís, encoratjat pels resultats autonòmics que per primera vegada van possibilitar la creació d'un grup parlamentari propi en Les Corts valencianes sense necessitat de compartir cadira amb altre partit, ara veu factible donar un pas endavant cap a Madrid albirant certes possibilitats d'aconseguir al menys un diputat per València, segons també reflexen enquestes recents. L'aposta nacionalista, d'esquerres i ecologista que representen el Bloc, Iniciativa i Els Verds es veu reforçada amb la presència dels ecologistes d'Equo. Així les coses, i pel que fa a la presència comarcal, la regidora d'Alcoi Sabina Gregorio i la banyerenca Ester Revert, secretària del Grup Municipal Bloc Compromís a l'ajuntament alcoià, integren el llistat en les posicions 4 i 8 en el que l'alacantina Aitana Más figura en la primera posició.

Finalment, i sense aplegar a nomenar a la resta de partits que no posseeixen una destacada representació municipal a la comarca, Esquerra Unida espera pescar vots procedents del desencant socialista i poder restar així el 8é diputat per Alacant al PP. Aquesta formació es troba representada per l'alcoiana Estefanía Blanes i Cristian Santiago, els quals ocupen els llocs 5 i 10 de la llista alacantina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.