Política

L'alcalde de Paiporta entropessa amb l'escola Rosa Serrano

L'oposició va donar proves de col·laboració amb bona part de l'ordre del dia i s'han aprovat qüestions per unanimitat

Un nou plenari maratonià ha fet possible l'aprovació de vora una trentena de punts previstos a l'ordre del dia d'aquesta sessió, alguns dels quals ho han estat per unanimitat, gràcies al suport que la bancada de l'oposició ha tingut a bé sumar-se.

D'entre les novetats que sorprenen la ciutadania paiportina, es troba la creació d'una oficina municipal de Promoció i Us del Valencià, oberta a la ciutadania i amb la finalitat de tallar les carències que la municipalitat conté ara mateix en aquest aspecte, on fins i tot a la pàgina web oficial apareixen errades de difícil sustent en el cas que ho foren en castellà.

La modificació de l'ordenança sobre l'IAE també ha obtés la unanimitat dels grups polítics, mentre que han hagut propostes del PSPV local i de Compromís per Paiporta, que han caigut en sac foradat.

Però l'escull més important, ha arribat en el moment en que, a instància del PSOE, s'hi proposava atendre la construcció de la nova escola Rosa Serrano amb els fons previstos al Pla Confiança per al bastiment d'un Centre Cultural, l'empresa constructora del qual ha fet fallida i es troba en situació de replantejament i nova licitació.

La intervenció dels regidors socialistes, unida a les preguntes del públic, han posat de manifest el sexenni negre que pateix l'alumnat d'aquest centre i també dels pares i mares que lluiten per aconseguir un edifici nou, que no mai arriba i que substituïsca el conjunt de contenidors farcit de ratolins,m insectes i deposicions de gossos pels seus voltants.

Tot i que aquest assumpte s'ha tractat en l'apartat de precs i preguntes, ha resultat ser el major escull amb que ha entropessat l'alcalde Vicent Ibor i ha deixat un regust amarg en les relacions entre l'administració local amb majoria popular i els representants dels pares i mares, que han arribat a trencar palletes.

El regidor no té habilitat

Pere Rossell

Si alguna cosa ha restat clara sobre les intervencions que el regidor responsable de l'àrea d'educació ha fet davant el plenari municipal en relació a aquest tema, és que no té habilitat negociadora. Tot allò que començà amb una clima d'intercanvi d'opinions entre els representants dels pares i mares i la corporació, va estar capaç de trabucar-lo en enfrontament i males cares, un temps després.

Aquesta situació apuntava maneres, quan Alejandro Gutiérrez informava sobre una hipotètica reunió amb el conseller Císcar en que anunciava la construcció d'aquest centre que porta més d'un lustre en condicions nefastes. Durant el decurs del temps en que l'alumnat i els pares viuen de manera penosa, sempre han hagut anuncis de solució dies abans o després de les pressions populars realitzades. Per això, el cos social de l'escola desconfien del Pla Confiança i de la confiança que els mereix "il cavalieri" i els seus ajudants en el comandament de la política local.

Si aprofita d'alguna cosa, els representants polítics del PP d'aquest poble, haurien de fer-se mirar l'actitud amb que afronten les discrepàncies amb els col·lectius socials de la vila, però per sobre aquesta recomanació, l'alcalde haurà d'estudiar la capacitat negociadora del seu regidor d'educació. Noli convé que tots els problemes polítics li apareguen pel mateix cantó i ha de pensar que els pares dels 180 xiquets i xiquetes escolaritzats a aquesta ratolinera, tenen més paciència que un sant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.