Política

Crònica plenària d'octubre a Silla

SEGONA FILA

Les sessions plenàries de l'ajuntament de Silla no canvien l'escenografia, per res del món; canvien les cares, excepte les fixes (Prieto, Andrès, Navarro, Melero), però l'estètica no, ni el ritme, ni l'economia del temps, ni la falta d'oratòria d'alguns regidors, que no aprenen a parlar en públic. Bàsicament, quan un regidor agafa el micròfon, no el solta ni encara que el maten, de manera que, com els discursos són reiteratius, resulten avorridíssims.

Els temes que es debaten són de dos tipus: o temes locals, interessants per al poble; o temes forans, que poden tindre un interès més o menys testimonial; hi ha, fins i tot, temes estrambòtics o d'altra galàxia. Resumint podríem dir que amb un ritme més àgil i seleccionant els temes, per a eliminar els innecessaris, els plens locals guanyarien interès.

En el tutti frutti del ple de dimarts passat, els temes més destacats foren, una altra vegada, el de la reducció de sous i personal del conservatori, que el govern no aconseguí aprovar, malgrat la vàcua promesa que “si les coses milloraren, quedarien sense efecte les retallades de sou...”, que el regidor verd rebaté consumint 5 minuts, per a dir i repetir que això era una obvietat.

Quan més s'embolicà la troca fou amb el tema de la pujada de les taxes de l'EMTRE (recollida del fem). L'oposició proposava posicionar-se en contra, testimonialment, perquè l'ajuntament no té capacitat per a negar-se a l'augment; els populars (Prieto) anunciaren que s'abstindrien, perquè “no anaven a perdre ni un minut justificant una cosa tan difícil de justificar, encara que això li valguera una bronca interna”; els socialistes (Ivan) feren una exposició del tema permenoritzant, potser massa i tot; Melero demanà als populars que denunciaren, ells els primers, els seus col·legues de partit, que estaven fent-ho tan malament...

Entre tant de bla-bla-bla tediós, hi ha perles gracioses, com la de la regidora socialista Josefina, que afirmà que en el tema de les hipoteques la culpa la tenia Aznar; o com el regidor nacionalista Melero que anuncià que els responsables de la crisi “no cal buscar-los a Moçambic, sinó a Massarojos o Albuixec”, en resposta a la intervenció racista del regidor d'E200, que responsabilitzava de la crisi “els 6 milions d'immigrants”. O quan l'alcalde s'oposà a l'impost de patrimoni, dient que els diners que no es recapten “li'ls reclamarem a l'Estat i Rajoy ens els enviarà...”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.