Política

Duran engega una croada als feus barcelonins del PSC

El candidat de CiU sentencia que apostar per Chacón és “un vot perdut” que no podrà frenar la majoria absoluta del PP

Insisteix que el concert no és una dèria nacionalista, sinó que interessa tothom

CiU va enfilar ahir la campanya electoral amb una obsessió al cap: arrelar a la demarcació de Barcelona. La federació intentarà aprofitar el desgast del PSC i fer forat en els seus feus amb l'objectiu de guanyar-hi cinc o sis diputats que la catapultin fins a la quinzena d'escons, xifra en què dirigents de CiU han situat el llindar del que es podria considerar un bon resultat per al 20-N. El cap de cartell de CiU va recordar ahir als electors de Carme Chacón que el vot als socialistes “és un vot perdut”, perquè no podrà aturar una previsible majoria absoluta del PP. Per contra, va erigir la federació en l'única força capaç de plantar cara als de Mariano Rajoy.

“És en mans dels votants de Catalunya, del Baix Llobregat, del Barcelonès, la possibilitat que el centrisme de CiU aturi l'onada del PP”, va sentenciar Duran en un míting al pavelló barceloní de L'Illa Diagonal. La federació ha programat una campanya molt centrada en aquesta demarcació, on es concentra el gros dels diputats que estan en joc en aquests comicis. També és aquí on els socialistes catalans tenen un feix important d'antics electors ara indecisos que CiU vol capitalitzar. Per acostar-s'hi, Duran insisteix a recordar que la demanda del pacte fiscal no és una dèria nacionalista sinó una necessitat que interessa tots els ciutadans perquè afecta el seu benestar, més que mai en temps de crisi. La federació argumenta que amb un sistema de finançament just el govern d'Artur Mas no hauria hagut d'executar les retallades sanitàries. Aquest és un dels arguments que branda CiU per contrarestar un hipotètic desgast a les urnes per les restriccions pressupostàries que ha imposat la Generalitat. El fantasma d'un possible vot de càstig, de fet, acompanyarà la federació fins al diumenge 20.

A banda de llançar-se a la caça de l'electorat socialista, CiU s'esforça per consolidar el propi fent una crida al vot de continuïtat al projecte d'Artur Mas també a Madrid, on plantejarà el projecte del pacte fiscal. No és perquè sí que Duran apareix amb el president de la Generalitat als cartells de Barcelona. “La nostra força” és el lema escollit amb què el secretari general de CiU farà en els pròxims quinze dies crides reiterades al vot útil català. “Podeu imaginar-vos que en lloc dels deu diputats de CiU haguéssim tingut els 25 dels socialistes? Com hauria canviat el panorama respecte a Catalunya?”, esgrimia ahir.

Vot útil català

Duran també es va dirigir als “catalanistes combatius” que es podrien decantar per l'aposta independentista d'ERC-Rcat. Considera que fer-ho implicaria convertir el seu vot en “testimonial” i els va advertir: “No mireu després amb penediment la pàtria dissortada.” Per mitigar el “desastre” que seria per a Catalunya una victòria aclaparadora del PP, el candidat de CiU es va presentar com a aglutinador de la “suma” d'esforços que considera que necessita el país. Ara toca unir-se, dóna a entendre Duran.

LA FRASE

És en mans del Baix Llobregat, del Barcelonès, que el centrisme de CiU aturi l'onada del PP
Josep A. Duran i Lleida
CANDIDAT DE CIU

LA XIFRA

16
diputats
és el màxim que atorga a CiU una enquesta interna, que tanca l'interval en els 14 escons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Ucraïna crea la seva primera comandància militar en territori rus

BARCELONA
GUERRA A GAZA

L’ONU urgeix Israel a posar fi a les violacions de drets humans a la Franja

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Rússia: pena de 12 anys per a una russo-americana que va donar 47 euros a Ucraïna

BARCELONA

Els comuns avisen el PSC que no busqui acords amb Junts

barcelona
GUERRA A EUROPA

Londres reconeix el dret d’Ucraïna a usar armes britàniques contra Rússia

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència conjugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA