Política

Rajoy dóna el tret de sortida a l'eufòria del PP a Catalunya

El candidat al 20-N obre la campanya a Castelldefels i alerta que no és moment de separar sinó d'“unir els espanyols”

El territori esdevé per primer cop l'epicentre de la palestra electoral

No hi ha dubte, no ha estat amor a primera vista, però Mariano Rajoy ha acabat assumint, rendit a la contundència dels últims resultats electorals històrics del PP al país, les tesis dels actuals dirigents catalans del seu grup. Catalunya és un bon partit i apuntalar l'estratègia popular amb marcades tesis anticatalanistes, un mal negoci.

Una empresa perillosa atès el paper cabdal que va jugar el territori en la victòria socialista de les últimes eleccions estatals. Dels 47 diputats del Congrés (d'un total de 350) que triem els catalans, el PSC va aconseguir-ne 25. La màxima és de refranyer: si no l'estimes ja n'aprendràs! I el cas és que després de tres anys d'idil·li in crescendo amb Catalunya, un festeig que s'ha traduït amb un gradual increment de la seva presència al territori, la conveniència colla i Rajoy s'hi vol comprometre. I, per això, ahir el candidat a la presidència va ser l'indiscutible protagonista del tret de sortida del tercer assalt popular a Catalunya: el míting d'obertura de la campanya electoral que ahir es va celebrar al poliesportiu Can Vinader de Castelldefels.

Amb aquest emplaçament, que no és gratuït (el PP hi exerceix l'alcaldia per primer cop), es vol posar negre sobre blanc a la dimensió que els de l'albatros donen als dominis de la presidenta, Alícia Sánchez-Camacho. Ahir era la primera vegada que el PP obria campanya a Catalunya i ho feia amb Rajoy erigint-se en alternativa econòmica al “problema” creat pels socialistes i garantia d'unitat. En l'actual situació, alertava, no és moment de separar sinó d'“unir els espanyols”.

La campanya popular del 20-N preveu que Rajoy repeteixi en un dels actes de més pes, el míting central, que els populars volien situar al palau blaugrana, però el FC Barcelona els va denegar la proposta. A banda, està prevista la presència d'altres pesos pesants del PP, com la directora de campanya, Ana Mato, i l'actual alcalde de Madrid i ministrable, Alberto Ruiz Gallardón.

Una comunió familiar embastada els últims anys d'oposició i rivetejada amb els extraordinaris pronòstics electorals, no només a l'Estat sinó també a Catalunya, on moltes enquestes els situen com la segona força. El cap de llista del PP a Barcelona, Jorge Fernández Díaz, va assegurar ahir que les aspiracions del seu grup són repetir la marca assolida en els comicis estatals de 2000, és a dir, aconseguir 12 diputats, però també aconseguir per primer cop un senador d'elecció directa per Barcelona i Tarragona.

L'eix de la campanya electoral no es desviarà ni un centímetre del guió preestablert: reactivació econòmica i creació d'ocupació.

La solució a la crisi no són els que van crear el problema. No mereixen una altra oportunitat
Aquí a Catalunya el PP som molts i en serem molts més. Per primer cop puc dir a Castelldefels, alcalde ho fas molt bé


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.