Política

Duran demana ajuda a les cases regionals i tanca la polèmica sobre el PER

El candidat de CiU fa un acte de campanya amb un discurs en què barreja el català i el castellà

Fa pedagogia sobre el pacte fiscal i s'erigeix com qui millor pot defensar els interessos de tots els catalans

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat ajuda als catalans nascuts fora de Catalunya per obtenir el millor resultat el 20-N. En un acte amb les cases regionals, Duran ha volgut tancar la polèmica generada per les seves afirmacions sobre el PER, tot subratllant que ell mai ha faltat el respecte a andalusos i extremenys, però continua pensant que el subsidi no dignifica les persones. En un discurs on ha barrejat català i castellà, ha fet pedagogia sobre el pacte fiscal i s'ha ofert per defensar els interessos de tots els catalans. “No els demano que em votin com a catalanista, sóc jo qui m'ofereixo per defensar-los, perquè vostès són catalans”, ha argumentat.

Duran ha baixat del primer a cinquè lloc en la classificació dels polítics més valorats, segons el CIS, després de les seves declaracions crítiques amb el PER. Aquest dissabte, ha celebrat un acte electoral amb les cases regionals i s'ha fet perdonar per aquelles afirmacions, tot recordant que ell mai ha faltat al respecte a andalusos i extremenys. “Sempre he dit que vosaltres, i no ho dic avui perquè estem en campanya electoral, lo dije antes, gracias a vosotros, junto con los que ya estábamos, hemos hecho un gran país”, ha assegurat tot barrejant el català i el castellà.

El líder d'UDC s'ha desfet en elogis cap a totes aquelles persones que van emigrar a Catalunya per buscar-se un futur, i han contribuït a construir el país juntament amb els nascuts en terres catalanes.

Ha agraït també les mostres de suport que va rebre de cases regionals després de les seves declaracions, però ha insistit en criticar l'economia del subsidi, que “llastra el creixement”. Al seu parer, el subsidi no és política social. “Política social no és donar diners a qui no té feina, és crear feina, que és el que dignifica les persones. Tot el que significa rebre un subsidi no dignifica les persones”, ha considerat.

Tancat aquest tema, Duran els ha demanat ajuda el proper 20-N. “Votar-me a mi els interessa a vostès”, ha dit. El candidat ha assegurat que no reclama que el votin com a catalanista, sinó com la millor persona que els pot representar i defensar els seus interessos.

Amb un to conciliador, ha remarcat que la resposta que proposa Duran “no és de ruptura”, sinó de pacte, i aquí ha fet pedagogia de la proposta estrella de CiU: el pacte fiscal. Ha argumentat que CiU vol que Catalunya continuï sent solidària, però també té dret a rebre més recursos.

Després del seu discurs, aplaudit en diverses ocasions per unes 150 persones, Duran s'ha donat un bany de masses amb els representants de les cases regionals de diferents punts d'Espanya, com Andalusia, Extremadura, Astúries, Cantàbria, Aragó, Ceuta, Galícia, València, Castella La Mancha i Navarra, entre d'altres. No hi era el president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Francisco García Prieto, que ha excusat la seva presència i ha transmès el seu suport a Duran. Pel que fa a la casa d'Andalusia, sí que han vingut representants tot i que no el seu president, Juan José Guisado.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.