Política

Bosch acusa Duran d'estar obsessionat per pactar amb el PP

El republicà li retreu que defensi el pacte del Majestic

També furga en les sospites de negocis a la Casa Reial

Esquerra continua amb l'estratègia d'intentar afeblir CiU i el seu candidat. Cada dia busca una escletxa per provar de robar votants a la federació i ahir Josep Antoni Duran i Lleida li va servir en safata una oportunitat. Aprofitant que el líder d'Unió havia defensat el pacte del Majestic del 1996 amb el PP, el cap de llista d'ERC-Rcat, Alfred Bosch, el va acusar en un míting a Arenys de Mar d'estar “obsessionat” per entendre's amb els populars. Li va retreure que aquests últims dies ja hagi parlat de tres possibles acords amb la formació de Mariano Rajoy: un “pacte fiscal”, que Bosch va alertar que ja ha quedat “jubilat”; un govern de concentració espanyol, i ara el Majestic. Arran d'aquest panorama, el republicà va exigir a Duran que es “concentri” a defensar les “llibertats” de Catalunya.

Però CiU no va ser l'única formació que va rebre les andanades de Bosch, que a mesura que passa la campanya cada cop se sent més còmode a l'escenari. Va acusar el PSOE i el PSC d'haver “arruïnat” l'economia de l'Estat espanyol i va censurar que ara la candidata Carme Chacón tingui la “barra” de defensar el benestar.

Un altre que tampoc no es va salvar de les crítiques de Bosch, que ahir tenia els ganivets molt esmolats, va ser del duc de Palma, Iñaki Urdangarin. El cap de cartell va furgar en el presumpte cas de corrupció que esquitxa la Casa Reial i va denunciar els “privilegis” de “gent que va amb corona” i que està sota “sospita de negocis”. ERC ha trobat un filó en aquest episodi, mentre que la resta de partits es mantenen a l'expectativa. Abans-d'ahir Joan Tardà ja va reclamar a la reialesa que no pressioni la justícia.

Precisament Bosch va fer servir la figura de Tardà per matisar que el seu número dos mai no vola en primera classe. Contradeia així Duran, que en el debat de TV3 va assegurar que tots els diputats d'Esquerra van en business.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.