Política

Recoder assegura que hi ha “possibilitats” de tancar un acord amb Ryanair per a l'aeroport de Lleida

El conseller ha precisat que encara “no hi ha res tancat”

El titular de Territori i Sostenibilitat qualifica de “desídia” el fet que el govern espanyol encara no hagi autoritzat els vols fora de l'espai Schengen

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que hi ha ''possibilitats'' de tancar algun acord amb la companyia irlandesa Ryanair per tornar a operar a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Tot i així, Recoder ha precisat que encara “no hi ha res tancat'' més enllà del que s'ha anunciat sobre els aeroports de Girona i Reus.

El conseller ha recordat que, de moment, els únics acords sobre la plataforma lleidatana han estat amb operadors russos i britànics, que haurien de portar esquiadors al Pirineu a partir del 19 de desembre. Els primers, però, s'han fet enrere, a l'espera que entri en funcionament la duana. En aquest sentit, Recoder ha qualificat de “desídia” el fet que Foment encara no l'hagi autoritzat. Segons ha dit el titular de Territori i Sostenibilitat, el govern ja va sol·licitar al 2009 l'autorització per volar fora de l'espai Schengen des d'Alguaire.

Recoder ha fet aquestes declaracions a Girona, després d'anunciar que Ryanair tornarà a operar als aeroports d'aquesta ciutat i al de Reus. Aquesta mateixa companyia va deixar d'operar a Alguaire, on oferia vols a Frankfurt i Milà, abans de la temporada d'estiu passada. La retirada de Ryanair es va produir després de no arribar a acords amb la Generalitat en relació a les subvencions que s'havien de donar a la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.