Política

Mas: “Hem fet el triplet”

El president de CiU considera que la victòria a les generals demostra que la gent ha entès la seva acció de govern

Duran i Lleida assegura que la resposta d'avui ha estat “la d'un gran poble”

“Hem fet el triplet!”. Amb aquestes paraules, el president de CiU, Artur Mas, ha resumit la seva satisfacció pels segons millors resultats de la federació nacionalista en unes eleccions generals. La formació ha obtingut 16 escons i es manté com a tercera força a la Cambra, però a més, s'ha avançat per primera vegada al PSC en uns comicis al Congrés.

El líder convergent ha començat la seva compareixença davant els militants concentrats a l'Hotel Majèstic enmig de crits d'“independència”. Després de demanar uns minuts de silenci, ha donat “gràcies de tot cor” a tots els votants que han donat la seva confiança a CiU. Mas també ha assegurat als catalans que han votat per altres opcions, que els seus diputats a Madrid faran tot el que estigui al seu abast “pel conjunt del poble de Catalunya”.

En aquest punt, ha volgut destacar la importància històrica que la formació nacionalista hagi guanyat les tres darreres convocatòries al país: les eleccions al Parlament, les municipals i ara les generals. “Tres de Tres! Hem fet el triplet, un hat trick ”, ha exclamat fent un símil futbolístic.

El president de la Generalitat també ha valorat molt positivament els bons resultat en aquests comicis perquè, al seu parer, demostren la gent ha entès l'“exercici de responsabilitat” que CiU ha fet des de les institucions.

“Avui podem dir que la gent sap que estem fent el que cal i que ho fem per treure Catalunya del sot on estava. Un país que sap fer això en moments claus, és un país que té una gran esperança”, ha manifestat.

“Catalanisme real”

En la mateixa línia, ha atribuït la victòria electoral de CiU al Principat al “catalanisme real”, que ha definit com una “combinació de responsabilitat i catalanisme sense complexes”.

Per la seva banda, el candidat per Barcelona en aquestes eleccions, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat que “la resposta d'avui ha estat la d'un gran poble, que entén que allò que fa el govern és el que cal fer”.

Duran també ha elogiat Mas i s'ha mostrat “orgullós d'un president que ha avantposat els interessos del país als de partit”. “Avui més que mai, em sento orgullós de ser català i de CiU”, ha exclamat.

Finalment, ha agraït a tots els qui han votat la federació i ha apuntat que molts altres que no ho han fet, “ara mateix deuen estar satisfets amb aquest resultat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.