Política

Compromís per Paiporta reclama una regidoria d'igualtat

El PP ha votat en contra d'aquesta proposta tot i constituir un dels punts del seu programa electoral

Compromís per Paiporta ha presentat esta setmana una moció per reclamar la creació d'una Regidoria d'Igualtat que dinamitze tota una sèrie de polítiques d'igualtat en el municipi.

La moció va rebre el suport de tots els grups municipals de l'Ajuntament, a excepció feta del PP que va votar en contra de la mateixa, tot i que era una de les propostes que duien en el seu programa electoral.

Des de Compromís lamenten que l'equip de govern haja oblidat tant prompte els seus compromisos electorals i desaprofiten aquesta oportunitat per promoure un canvi social cap a la igualtat. I és que des del grup Compromís demanen la creació d'aquesta regidoria per tal de ficar en marxa entre d'altres un Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes, pressupostos participatius i amb perspectiva de gènere i un Pla Municipal de Conciliació dels àmbits personal, familiar i laboral. També reclamen aquesta regidoria com a eina fonamental per tal de mantenir una relació fluida amb les diverses associacions de dones del municipi així com amb les que treballen per la igualtat entre els sexes, contra la violència vers les dones i, en general, per a la millora de les seues oportunitats vitals.

No passa res

Pere Rossell

Això és el que deu pensar l'alcalde de Paiporta i la resta de regidors i regidores del partit de la gavina, quan incompleixen alguna promesa, bé siga electoral, personal o formal. No passa res perquè, segons la seua ideologia, el poble perdona fins i tot els encausats en temes judicials, a base de vots; els innombrables vots que reben elecció rere elecció.

I és que a l'alcalde de la vila, no l'importa el que diuen els programes electorals. Ell és de l'escola del seu president en cap del carrer Gènova i tant li fa que diguen tres, com tres mil trenta-tres. Surt d'alcalde, encara que a la seua proposta programàtica diga que pintarà de roig la façana de l'Ajuntament. Així que si al punt 19 del programa electoral del PP de Paiporta, es compromet a crear una oficina o una regidoria d'igualtat i no ho fa, doncs cap problema... total, allà on diu “digo” doncs, pose “Diego” i sempre pot justificar-se amb un nom propi, en compte d'un enllaç gramatical.

Però la veritat de tot açò, és ben obstinada i, a cada pas que dona el primer munícep, sols s'endevina les seues ganes de “figurar” i de trobar-se a qualsevol dels múltiples fòrums que es creen a les institucions, fundacions i entitats supramunicipals. Ell, amb això té més que suficient, encara que sovint, encarne el principi de Peter. Per això quan una seua proposta la fan des de la bancada de l'oposició, simplement es limita a dir “no” i ací no passa res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.