Política

La Diputació de Castelló demana a Rajoy la transferència de 90 hectòmetres anuals de l'Ebre

La subdirecció general de planificació Medi Ambient ha desestimat recentment el transvasament demanat

La Diputació de Castelló tornarà a reclamar al nou govern espanyol que presideix Mariano Rajoy la transferència de 90 hectòmetres cúbics anuals provinents de la conca de l'Ebre. Així ho va aprovar per unanimitat aquest dimarts el ple de la corporació com un dels punts inclosos en el 'Decàleg de peticions fonamentals per a l'impuls de l'economia de Castelló'. La subdirecció general de planificació de Medi Ambient ha desestimat recentment l'autorització del transvasament anual argumentant que part de la demarcació es troba en la jurisdicció de la conca de l'Ebre i part en la del Xúquer. Segons el ministeri, la sol·licitud requereix recursos propis del Pla Hidrològic i un altre procés administratiu.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, va lamentar aquest dimarts el recurs del govern espanyol assegurant que el PSOE “ ha utilitzat el temps de descompte del seu mandat per prendre una sèrie de decisions partidistes contra la província de Castelló.

En la seva opinió, la denegació del transvasament contradiu les afirmacions del secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, que el 8 de novembre va afirmar a la seu del PSPV-PSOE que la petició la resoldria el govern que guanyés les eleccions generals.

La resposta de Medi Ambient està motivada per una sentència del Tribunal Suprem que va guanyar la Diputació de Castelló i en la qual s'exigia el govern espanyol que justifiqués perquè es negava a transferir aigua de l'Ebre si Castelló està inclòs en la conca hidrogràfica de l'Ebre.

El ministeri argumenta que part de la demarcació de Castelló està sota la jurisdicció de la Confederació de l'Ebre i part sota la del Xúquer i que demanar 90 hectòmetres cúbics és un “híbrid” entre transvasaments entre conques i un transvasament d'una conca a una altra, cosa per la qual s'hauria de regular a través d'un Pla Hidrològic estatal. Medi Ambient també veta la constitució d'un Consorci d'aigües de Castelló.

El ple de la Diputació de Castelló d'aquest dimarts va aprovar reclamar de nou el transvasament a Mariano Rajoy dins d'un decàleg de demandes “fonamentals per a l'impuls de l'economia de Castelló”. També es reivindiquen infraestructures com l'alta velocitat entre Castelló i València amb la major prioritat possible, donar suport al Corredor Mediterrani de mercaderies i el Corredor Cantàbric-Mediterrani, amb parada a Sogorb, i accelerar la posada en marxa de l'aeroport de Castelló en aquest proper any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona