Política

Almussafes aposta per les polítiques socials per al 2012

El pressupost s'incrementa en un 5'68 per cent respecte al del passat exercici

Es preveu tancar l'any 2011 amb estabilitat pressupostària i amb menor deute, a pesar de la crisi

Durant la sessió plenària extraordinària del ple de la corporació municipal d'Almussafes han estat aprovats els Pressupostos Generals per a l'any 2012 amb el vot a favor de l'equip de govern i l'abstenció del grup municipal socialista.

El pressupost per a l'any que ve, que ascendix a 12'8 milions d'euros, destina un milió d'euros a inversions i aposta pel sanejament dels comptes públics amb la reducció de la despesa de personal i corrents i el nivell d'endeutament públic. Així mateix, els comptes municipals de 2012 mantenen el gasto social, incrementen les partides destinades a la creació d'ocupació, a més respectar les subvencions en un percentatge semblant al del passat any.

Encara que els Pressupostos Generals de 2012, que entraran en vigor el pròxim dia 1 de gener i que ascendixen a la quantitat de 12'8 milions d'euros, s'incrementen en un 5'68 per cent respecte als del passat exercici i és per això que l'alcalde Girona els definix com austers i adequats a l'actual escenari de crisi econòmica i social, i amb una clara tendència al control del gasto públic. En este sentit, el gasto corrent tan sols creix un 2'98 per cent respecte al del passat exercici i es congelen els salaris del personal.

No obstant això, en el pressupost general de l'any que ve s'augmenten les polítiques d'acció i benestar social, a més de mantindre les beques de guarderia i de menjador escolar, els programes dedicats a l'ensenyança i les ajudes a la vivenda, entre altres.

Els comptes municipals de l'any que ve també destaquen per consignar pràcticament el mateix percentatge de subvencions nominatives per a les entitats esportives, culturals i recreatives. Així mateix, s'ha aplicat un important esforç en gasto social al destinar aportacions al Consorci de la Ribera per a la contractació de personal local i incrementar la partida destinada al finançament de residents d'Almussafes en la Residència i Centre de Dia “La Vila”. Este fet suposa un increment d'aproximadament un 14 per cent del muntant total destinat a subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.