Política

Compromís reclama aturar la tala de pins al Penyagolosa

Considera que la suposada plaga de visc que esgrimeix el Consell per talar els pins és “una coartada per a traure fusta del bosc”

El diputat de Compromís, Juan Ponce, ha registrat en les Corts una bateria de preguntes en què demana explicacions detallades sobre la represa de la campanya de tala de pins centenaris al Penyagolosa i n'ha demanat la paralització.

Amb aquesta iniciativa, Compromís dóna suport en el terreny polític a l'acció de protesta d'ahir de la plataforma de defensa ambiental Bosc Viu contra els plans del govern valencià de talar fins a 10.000 exemplars adults de pins, dels quals ja se n'han talat uns 2.000.

La Conselleria de Territori i Medi Ambient esgrimeix que la tala és necessària per eliminar una suposada plaga de visc que afecta els pins, però que, segons Ponce, “sembla més una coartada per traure fusta del bosc que un combat real contra la presumpta plaga”.

El diputat de Compromís assegura que “s'han tallat arbres perfectament capaços d'aguantar la presència del paràsit i fins i tot arbres completament sans”. Ponce proposa que la presència de visc es combat amb la introducció d'espècies vegetals que ajuden a diversificar el bosc, que oferisquen aliment a les aus —“que són les que dispersen el visc”, ha recalcat—, i l'execució de podes selectives i la intervenció puntual i respectuosa amb el medi.

“En principi això és el que preveia la conselleria, tot i que ha degenerat en una actuació absurda”, ha recalcat Ponce.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.