Política

Moliner proposa una cimera de les tres diputacions i el Consell

El president de la Diputació de Castelló reuneix els alcaldes de la demarcació en un acte de defensa de les institucions provincials

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha proposat hui una cimera de les tres diputacions i la Generalitat amb l'objectiu de “millorar la gestió i la coordinació de les seues competències”.

Moliner ha fet l'anunci en la reunió d'aquest matí a Cabanes amb ajuntaments de la demarcació de Castelló, a la que han assistit vora un centenar de representants municipals a més dels diputats del Grup Popular en la Diputació de Castelló.

En l'acte, Moliner ha fet una defensa apassionada de les diputacions provincials i ha carregat contra el portaveu socialista en la Diputació, Francesc Colomer per les seues crítiques a l'existència de les diputacions. “Se li hauria de preguntar que fa en la Diputació si no creu en aquestes institucions”, ha declarat.

Moliner ha manifestat que no li preocupa “per a res” el debat sobre el paper de les diputacions. “Estic convençut que ens farà més forts”, “en eixe debat profund, radical, però seré, tots tenim clar que les diputacions tenen sentit, molt”, ha dit.

Segons Molinell, el debat s'ha de centrar en “eliminar duplicitats i veure quina administració pot assumir millor i més barat cada servei que es presta als ajuntaments, als ciutadans i a les empreses”.

El que ha qüestionat és l'existència de les mancomunitats. “En molts casos són com una cinquena administració que genera unes despeses assumint competències que poden prestar altres institucions”, ha manifestat.

La reunió de hui ha sigut criticada pels partits de l'oposició que l'han qualificat d'“exaltació partidista”. La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, s'ha referit a les diputacions com a “llocs ineficients, que serveixen perquè el partit governant col·loque els seus amics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.