Política

L'Associació de Municipis per la Independència es constitueix reclamant la implicació del govern

L'alcalde de Vic, nomenat president de l'entitat, assegura que “la independència econòmica no és possible sense la independència política”

La iniciativa arrenca a la capital d'Osona amb la presència dels representants dels 155 municipis adherits

Un dels objectius és convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya en tres o quatre anys “sabent que el guanyarem”

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha destacat aquest dimecres al migdia que la independència econòmica de Catalunya “no és possible sense la independència política”. Vila d'Abadal ho ha dit després de constituir oficialment l'Associació de Municipis per la Independència que l'ha nomenat president de l'entitat. El batlle ha demanat al govern que “hi sigui” en aquesta iniciativa i s'ha mostrat convençut que “hi serà”.

L'associació s'ha marcat com a objectius que d'aquí un màxim de dos anys s'hi hagi adherit el 50% dels municipis de Catalunya i d'aquí tres o quatre anys es pugui convocar un referèndum sobre la independència “sabent que el guanyarem”, ha dit Vila d'Abadal.

La ciutat de Vic acull aquest dimecres l'assemblea constitutiva de l'Associació de Municipis per la Independència. La iniciativa, promoguda per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va comptar amb el suport inicial dels municipis de Port de la Selva i Arenys de Munt i, des del mes de setembre, 155 municipis i un consell comarcal s'hi han adherit a través dels plens municipals, entre ells 22 capitals de comarca. L'Associació té per objectiu treballar per la independència de Catalunya des de l'àmbit municipal.

Els representants dels 155 municipis que s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència s'han reunit aquest dimecres a Vic per aprovar els estatuts i elegir una junta i la seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.