Política

Torró compra el Centre Comercial de Gandia pel doble del seu valor

El Grup Municipal Socialista demana per escrit la convocatòria d'una comissió d'investigació que done llum a aquesta operació de compra

El Grup Municipal Socialista en l'Ajuntament de Gandia, ha denunciat que Torró ha aprovat, de forma amagada, la compra del centre comercial del complex de l'hotel Gandia Palace per un valor que pràcticament suposa el doble de la taxació que l'empresa propietària, VIPEI, fa de l'immoble.

Segons han explicat, VIPEI va presentar en abril d'aquest mateix any un informe per a no pagar el deute que té amb Gandia per l'IBI i on s'assegurava que el valor de mercat de tot el complex era de 19 milions d'euros, dels quals el centre comercial suposava una quota de participació del 20%. Unes xifres que suposen que la galeria comercial tinga una taxació màxima de 3,9 milions, xifra que és quasi la meitat dels 6,7 milions d'euros que al remat sembla que pagarà Gandia.

José Manuel Orengo ha explicat que la compra realitzada per Torró “no és necessària ni per a revitalitzar la platja ni per a cobrar el deute de l'IBI”, perquè segons ha dit, l'edifici es compra amb un inquilí, donat que l'empresa VIPEI ja ha signat un contracte de lloguer amb l'operador que gestionarà el centre, de manera que l'Ajuntament no necessita implicar-se.

Per al portaveu socialista, aquesta operació alça molts dubtes sobre la seua necessitat. A més, ha denunciat de les intencions de Torró per ocultar la compra, donat que la seua aprovació s'ha tractat en el consell d'administració d'Iniciatives Públiques fora de l'ordre del dia i amb caràcter d'urgència, amagant així les seues intencions. La compra es va aprovar amb els vots en contra del PSPV-PSOE i del Bloc Compromís.

Per tot això, el Grup Municipal Socialista ha sol·licitat, per registre d'entrada, una comissió d'investigació per a treure llum d'aquesta operació de compra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona