Política

L'alcalde de Paterna ajorna “sine die” la reunió amb Compromís

La coalició demostra que hi ha una altra manera de resoldre els pressupostos de l'any vinent

Disfressats de Reis d'Orient han entregat les al·legacions al registre d'entrada municipal

A primera hora del dia dels Innocents, el grup Compromís per Paterna tenia prevista una reunió amb l'alcalde de la vila, Lorenzo Agustí, a fi de presentar-li les esmenes, les propostes i les al·legacions que havien de possibilitar un pressupost per al 2012 més realista i cenyit al nivell d'endeutament municipal.

Dos minuts abans de produir-se aquesta hipotètica i no mai realitzada reunió, han rebut una telefonada des de l'àrea d'alcaldia per a ajornar, sense data fixa, aquesta entrevista sol·licitada.

D'aquesta manera, la coalició valencianista, ha fet públiques les al·legacions previstes perquè siguen estudiades abans de la celebració del plenari de pressupostos.

Com a primera mesura, anuncien una esmena a la totalitat del pressupost, tema que serà estudiat pel plenari i que té totes les possibilitats de ser rebutjat per la majoria que sustenta Lorenzo Agustí.

Cautelarment, Compromís ha presentat una sèrie d'al·legacions puntuals en les que proposen ajornament del pagament del dèficit en diverses anualitats, el manteniment de l'ocupació i les actuals prestacions a la plantilla, la congelació de l'IBI que ha de pagar la ciutadania i la millora de la despesa social en temps de crisi.

Per a la coalició econacionalista, en tan sols tres anys podria tenir superàvit els comptes de l'Ajuntament de Paterna.

Els proponents preveuen l'ingrés de la part no cobrada de la taxa de fem, la no aplicació de la tarifa de turisme social, l'establiment d'una taxa per a caixers automàtics i dispensadors de productes en façanes, la revisió de l'ordenança fiscal de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, la bonificació per als subjectes passius que utilitzen energia solar o altres energies renovables, l'aplicació d'una subvenció del 90% en la quota de l'impost als edificis de nova construcció i reduir diverses partides pressupostàries considerades excessives per al bon desenvolupament de la municipalitat i dels serveis que ofereix.

La contenció de la despesa, és, en general, l'objectiu principal de la proposta que realitza Compromís per Paterna per a l'exercici del 2012.

L'alcalde no surt de la cova

Pere Rossell

Una vegada més, l'alcalde de Paterna, opta per no sortir de la cova i, uns minuts abans de la hipotètica entrevista que havia de mantenir amb la coalició econacionalista per tal d'estudiar els pressupostos de l'any vinent, ha fet cursar una telefonada ajornant “sine die” l'acte previst.

Els components de la coalició, no s'ho han pensat dues vegades i, disfressats de Reis d'Orient, han cursat per registre d'entrada, les al·legacions previstes al pressupost que ha amanit (per segona vegada) el partit que manté la majoria absolutíssima en aquesta localitat.

Mentre l'alcalde no surt del seu cau, allà on ha instal·lat el despatx municipal, els regidors de Compromís han evidenciat els punts febles d'aquests pressupostos i han posat sobre la taula del debat, algunes precisions que evidencien la unflada de partides de despesa amb interessos poc explicables. Així, per als proponents, s'ha de rebaixar la quantitat prevista per a seguretat i ordre públic, la que s'ha consignat per a sufragar estudis i programes, urbanisme, energia elèctrica, neteja viària, lloguer d'edificis, serveis postals i telefonia, Fundació Esportiva i foment de l'associacionisme, entre d'altres.

Lorenzo amaga el pressupost sota el silenci de la seua cova, mentre el 4 de gener acaba el termini per a donar contestació a totes les esmenes i al·legacions presentades. No es descarta un tercer avantprojecte de pressupost municipal i, per damunt de qualsevol vicissitud, sempre podrà aplicar l'aplanadora de la seua majoria, el dia del plenari. L'alcalde s'ho rumia des de la cova estant i com a darrera solució sempre farà valdré el pes del vots obtinguts, uns vots que són capaços de exhonerar qualsevol falta (segons la perspectiva del seu partit) però que ell sap, com tothom, que no donen impunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.