Política

Compromís emplaça els imputats valencians per Nóos a dir qui els ordenava pagar factures falses

Enric Morera assegura que van actuar per indicacions “d'instàncies superiors”

El grup parlamentari de Compromís ha considerat que la interlocutòria dictada hui pel jutjat d'instrucció número 3 de Palma de Mallorca i, que decreta l'obertura del secret de sumari i la imputació d'Iñaki Urdangarín en el cas de corrupció de l'Institut Nóos “confirma el saqueig de les arques públiques”.

El síndic Enric Morera ha instat als tres imputats per la branca valenciana del cas —dos exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències i una gestora— a dir els noms de les persones que els va ordenar que “autoritzaren el pagament de factures falses a la trama de l'Institut Nóos”. “Des de l'administració autonòmica es va passar per alt el control als pagaments de factures a l'Institut Nóos, sent així col·laboradors necessaris d'aquest saqueig i estem convençuts que la responsabilitat última no és d'aquests alts càrrecs de CACSA, sinó que van rebre indicacions d'instàncies superiors per a què passaren per alt les evidents irregularitats”, ha subratllat Morera.

Compromís ha anunciat la presentació d'una sèrie de preguntes parlamentàries perquè el Consell responga sobre com s'exerceix el control sobre les factures de les subvencions i per quin motiu “en el cas de l'Institut Nóos és van passar per alt les seues irregularitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.