Política

ERC es pregunta si la casa del rei sabia que avui imputarien Urdangarin

ICV es planteja si la monarquia es compatible amb el sistema democràtic

La imputació d'Iñaki Urdangarin pels seus negocis al capdavant de l'institut Nóos no han sorprès els diputats d'ERC ni els d'ICV-EUiA, que veien “previsible” que succeís, ja que existeixen “evidències” de presumptes irregularitats del duc de Palma. A més, si tal com ha explicat els darrers dies el rei Joan Carles, “la justícia és igual per a tothom”, era d'esperar que finalment arribés aquesta imputació.

A més, segons el diputat republicà Pere Aragonés, la publicació, aquest passat dimecres, dels comptes de la casa reial podria haver-se accelerat perquè es coneixia que el dia següent seria imputat Urdangarin. “Podia haver-hi algun indici que el gendre del rei podria ser imputat avui”, ha explicat.

La portaveu parlamentària dels ecosocialistes, Dolors Camats, ha anat més enllà en plantejar si la continuïtat de la institució de la monarquia és “compatible” amb el sistema democràtic de l'estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.