Política

Osona

Vic tomba una moció per abolir la monarquia

L'Ajuntament de Vic no va aprovar ahir la moció presentada per la CUP per reclamar l'abolició de la monarquia espanyola. La proposta només va rebre els vots a favor d'un regidor d'ERC i d'un de la CUP. Tots dos grups tenen un altre regidor, però aquests no van assistir al ple per diversos motius. CiU, el PSC, ICV i SI van abstenir-se, mentre que els cinc regidors de PxC van evitar que la moció tirés endavant amb el seu vot en contra.

El text de la CUP assenyalava que l'actual monarquia espanyola, “provinent de l'herència de la dictadura franquista”, és una “imposició antidemocràtica” ja que, entre altres motius, “el càrrec del rei és hereditari i vitalici i no és accessible a la ciutadania ni sotmès a la sobirania popular”.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), va indicar que la moció volia “dividir” i va assenyalar que, si s'aconsegueix la independència, “la constitució definirà si l'estat és monàrquic o republicà”. Com la coalició nacionalista, el PSC va qualificar la proposta de la CUP d'oportunista. A finals del 2011, la mateixa formació va aconseguir que la proposta prosperés a Vilafant (Alt Empordà).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.