Política

Maresme

Els plens, al jutjat

L'alcalde d'Arenys de Munt, de la CUP, acusa ERC d'atacar la seva honorabilitat

Van penjar cartells en què deien que limitava les mocions

La discussió sobre el funcionament dels plens o les intervencions dels regidors són sovint motiu de confrontació entre govern i oposició a molts municipis. Arenys de Munt no és cap excepció i aquest ha estat un dels motius que han enterbolit encara més les ja complicades relacions que mantenen la CUP, al govern, i ERC, principal grup de l'oposició. La picabaralla, però, ha acabat al jutjat i les dues parts estan esperant que es dicti sentència.

L'alcalde, Josep Manel Ximenis, va denunciar la secció local d'ERC per un presumpte delicte a la seva honorabilitat després que els republicans pengessin cartells en què l'acusaven de limitar les mocions al ple. Els fets van passar l'octubre passat, quan arran dels canvis introduïts en el reglament orgànic municipal els republicans van omplir el poble de cartells en què es veia una boca cosida amb una cremallera i es llegia: “L'alcalde ens limita el dret a presentar mocions als plens de l'Ajuntament”. Aleshores, el mateix alcalde va instar ERC a rectificar públicament les acusacions fetes tant als cartells com en una nota de premsa perquè es considerava que l'escrit “era una interpretació totalment esbiaixada i manipuladora” amb l'única intenció de confondre els ciutadans. L'alcalde, Josep Manel Ximenis, ahir es mantenia en aquests termes i en espera de la resolució judicial.

El cap de l'oposició, Joan Rabasseda, es manté crític en el que considera unes limitacions del “debat democràtic dels plens”. Segons diu, amb el nou reglament seria impossible portar ara al ple la moció sobre les consultes independentistes que va impulsar, precisament, la CUP en el mandat anterior. Rabasseda apunta que en l'últim ple també es va haver de retocar la moció a favor de l'abolició de la monarquia perquè s'ajustés al nou reglament. Les mocions presentades han de ser competències del ple i això segons el que dictamina un informe jurídic elaborat per la secretària municipal. També s'estipula el nombre d'intervencions tant per part dels regidors com del públic assistent, que ara poden demanar la paraula en acabar els plens extraordinaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.