Política

Mobilització per commemorar els 80 anys de l'Estatut de Núria

Tres actes institucionals a la Vall de Núria (Queralbs), Barcelona i Madrid serviran per commemorar el vuitantè aniversari de l'aprovació de l'Estatut de Catalunya redactat a Núria. L'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès està treballant per donar forma en aquests actes amb l'objectiu de donar a conèixer aquest aspecte de la història del país. Amb aquests tres actes institucionals, el Consell Comarcal vol reproduir de manera simbòlica el camí polític i administratiu que va comportar tot el procés de discussió, redacció i aprovació de l'Estatut. De manera paral·lela, el Consell del Ripollès està preparant l'organització d'actes acadèmics oberts al públic en general per donar a conèixer la importància històrica de la llei del 1932 i poder-ne fer una comparativa tant amb el context actual com amb els processos autonòmics viscuts a Catalunya i els que s'estan vivint en altres territoris europeus.

La voluntat del Consell és poder concretar un calendari d'actes com més aviat millor i aconseguir la col·laboració i implicació amb diverses entitats, partits polítics i altres institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.