Política

Banyeres aprova el pressupost municipal amb una reducció del 13 %

La baixada es deguda a la reducció d'ingressos a causa de la crisi econòmica

El grup municipal del Partit Popular ha aprovat el pressupost municipal per a 2012, el qual experimenta una reducció del 13% en comparació al de l'any anterior al produir-se una considerable reducció d'ingressos a conseqüència de la crisi econòmica. Els dos grups de l'oposició, PSOE i Bloc, s'han abstés en la votació al considerar que en la planificació dels comptes municipals no s'han satisfet les seues peticions.

El pressupost de l'Ajuntament per a 2012 ha quedat fixat en vora de 6.332.000 € al produir-se una minva en els ingressos de vora de 267.000 euros afectant la recaptació d'impostos tals com llicències urbanístiques, IAE, IBI o plusvàlues, pel que el Govern municipal ha anunciat la reducció de la despesa en capítols com festes, protocol, il·luminació, actuacions teatrals, turisme, publicitat institucional o subvencions a les bandes de música i l'esport local. De la mateixa manera, la despesa de personal també experimenta una reducció del 33 % al continuar amb la congelació de sous i la reducció d'aportacions als plans de pensions dels funcionaris. En canvi, en cap moment es veuran reduïdes les partides socials, segons va assegurar el portaveu municipal Ramón Albero.

El capítol d'inversions també sofrix una retallada considerable per l'escassa entrada de diners en les arques municipals degut a la finalització d'ajudes dels plans estatals i autonòmic al extralimitar-se les inversions. Així i tot, el Govern municipal assegura que realitzarà el cobriment de la piscina municipal amb un pressupost aproximat de 129.000 euros, s'asfaltaran carrers per un valor de 80.000 €, es posarà en funcionament l'emissora municipal de ràdio amb una dotació de 60.000 euros o es construirà una pista d'skate per 21.000 €, entre les principals actuacions a escometre. Albero va titllar la reducció dels pressupostos com «d'economia de guerra» en la que han primat el manteniment dels llocs de treball i els serveis per damunt d'altres aspectes.

Quant a l'oposició, el portaveu del PSOE Fernando Sempere va catalogar els pressupostos de «molt restrictius», perquè tant el Govern central com l'autonòmic van a destinar menys diners als ajuntaments, veient lloable que es garantisquen les nòmines dels funcionaris però també que el personal polític haguera sofert una reducció del 5 % en les seues assignacions amb la finalitat de donar exemple. Igualment, considera que hi ha altres prioritats en el capítol d'inversions, tals com el soterrament de contenidors o l'arreplegada selectiva de brossa, o que, hui per hui, són innecessàries la pista d'skate o l'emissora de ràdio. Per al PSOE, «aquest pressupost reduïx en una marxa l'activitat municipal».

Finalment, per a Sonia Beneyto, del Bloc, el PP cau en la contradicció de voler aturar polítiques per a la potenciació del benestar social, fins aplegar a qüestionar-se si es podran mantindre degut a les fortes retallades que van a experimentar. En el capítol d'inversions, aquest grup polític estima que caldria desplaçar fora del casc urbà el repetidor de comunicacions del St. Crist, o que calen més diners per a la zona d'acampada amb mires a una major potenciació turística de la població, entre altres aspectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona